Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 06/12/2012 03:12

6/12/12, Σεμινάριο σε εκπαιδευτικούς για το μαθητικό διαγωνισμό «Υγρότοποι -Μια Ιστορία για το Νησί μου »: από το Δήμο Χανίων

 

Το Τμήμα Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης  του Δήμου Χανίων, σε συνεργασία με το WWF Ελλάς στα πλαίσια του μαθητικού διαγωνισμού παραμυθιού και βίντεο «Υγρότοποι : μια ιστορία για το νησί μου» ,  πραγματοποιεί σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς του Νομού  Χανίων το Σάββατο 08/12/2012 από τις 9:00 – 18:00 στο παλιό Δημαρχείο της Σούδας.

  Ο διαγωνισμός εντάσσεται στο πρόγραμμα του WWF Ελλάς για τους νησιωτικούς υγροτόπους και στόχος του είναι οι μαθητές να ανακαλύψουν , με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού , τους υγροτόπους του νησιού , να εκτιμήσουν την αξία τους (οικολογική , οικονομική , κοινωνική) , να τους απολαύσουν , να τους ερευνήσουν,

να αντιληφθούν τις απειλές και την ανάγκη προστασίας τους και να δημιουργήσουν τη δική τους αφήγηση για τους υγροτόπους.

 Στόχος του Δήμου Χανίων, σύμφωνα με την αρμόδια Αντιδήμαρχο σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, κα. Χρυσούλα Χατζηδάκη, είναι η στήριξη τέτοιων δραστηριοτήτων που φέρνουν σε επαφή τα παιδιά με το φυσικό περιβάλλον και τα ωθούν σε δημιουργική απασχόληση.