Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 06/03/2012 09:03

6/3/2012, Δεκάδες πολίτες συμμετείχαν στην ξενάγηση στην Παλιά Πόλη: που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών όλων των ηλικιών, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 η πρώτη ξενάγηση στην Παλιά Πόλη των Χανίων - στην περιοχή ‘’Καστέλι’’ και στο Ανατολικό τμήμα της Παλιάς Πόλης των Χανίων - στα πλαίσια του πρότυπου πιλοτικού προγράμματος, που σχεδίασε και υλοποιεί ο Δήμος Χανίων, σε συνεργασία με τους ξεναγούς των Χανίων, με τίτλο “Γνωρίζω και σέβομαι την πόλη μου: Ταξίδι στην ιστορία, στα σοκάκια, τις μνήμες και τα χρώματα της πόλης των Χανίων”.

 

Με αφορμή τη νέα αυτή δράση του Δήμου Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης – ο οποίος συμμετείχε στην πρώτη ξενάγηση στην Παλιά Πόλη των Χανίων – δήλωσε τα εξής: “Η πρωτοβουλία αυτή που υλοποιείται από το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου μας εντάσσεται σε ένα γενικότερο σχεδιασμό για την τουριστική προβολή του τόπου μας. Προϋπόθεση είναι εμείς οι ίδιοι να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας, την ιστορία, τις παραδόσεις και τις μνήμες που ‘χρωματίζουν’ κάθε γωνιά των Χανίων, καταθέτοντας το σεβασμό μας στον αρχιτεκτονικό και πολιτιστικό πλούτο που διαθέτουμε. Η παρουσία δεκάδων πολιτών σήμερα (την Κυριακή) είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική και φανερώνει αν μη τι άλλο, τη διάθεση των πολιτών να μάθουν, να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη που όλοι ζούμε, την ιστορία και τα «μυστικά» που αυτή έχει να μας φανερώσει. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή είναι η δράση αυτή να συνεχιστεί και μετά το μήνα Μάρτιο, σε συνεργασία βέβαια με τους Ξεναγούς των Χανίων τους οποίους και ευχαριστώ για τη βοήθεια τους για την υλοποίηση αυτής.

 

Σημειώνεται ότι οι ξεναγήσεις θα γίνονται με ελεύθερη συμμετοχή, όλες τις Κυριακές του Μαρτίου 2012 - με εξαίρεση την Κυριακή της 25ης Μαρτίου, με σημείο συγκέντρωσης/αφετηρία την Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και ώρα έναρξης της περιήγησης  11.00 το πρωί, (σε περίπτωση βροχόπτωσης το σημείο συνάντησης καθώς και ξενάγησης ορίζεται, το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, στην οδό Χάληδων).

 

Για περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τη δράση καθώς και για δήλωση συμμετοχής  (η οποία είναι απαραίτητη για την καλύτερη οργάνωσή της ξενάγησης) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Τμήμα Τουρισμού του Δήμου Χανίων, από Δευτέρα έως  Παρασκευή 10:00-13:00, στα τηλέφωνα  28213 41665 / 66  ή στο e-mail tourism@chania.gr

p1

p2

p3

p4