Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2012 | 05/12/2012 03:12

5/12/12, Ελπιδοφόρα και Αξιέπαινη η προσφορά μικρών παιδιών στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι του Δήμου Χανίων για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Το Χριστουγεννιάτικο Παζάρι  του Δήμου Χανίων  που  λειτουργεί  ήδη από  την Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου στο Δημαρχείο Χανίων (Κυδωνίας 29-1ος όροφος από τις 10.00π.μ. έως 2.00μ.μ. ) προς  ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου  επισκέφθηκαν σήμερα παιδιά και εκπαιδευτικοί του Ιδιωτικού Παιδικού Σταθμού  ‘’ΖΑΒΟΛΑΚΙΑ’’

 Τους  μικρούς μαθητές υποδέχθηκε  με μεγάλη χαρά η Αντιδήμαρχος αρμόδια σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, κ. Χρυσούλα Χατζηδάκη  και τα παιδιά  κρατούσαν μαζί τους και  προσέφεραν στο παζάρι Χριστουγεννιάτικες κατασκευές που έφτιαξαν με πολύ κέφι  και φαντασία με την βοήθεια των εκπαιδευτικών τους  ειδικά για το σκοπό αυτό .

  Την πολύ σημαντική συμβολή των  εκπαιδευτικών  στην προσχολική αγωγή επεσήμανε η κα Χατζηδάκη καθώς  τόνισε ότι  μέσα από παρόμοιες δραστηριότητες αλληλεγγύης και φυσικά μέσα από το δικό μας προσωπικό παράδειγμα, βοηθάμε τα παιδιά  να νιώσουν την αξία της προσφοράς δίχως αντάλλαγμα, τη χαρά του να στέκονται στο πλευρό του άλλου .

Με το να εκφράζουν την αγάπη τους , να χαρίζουν πράγματα που τους ανήκουν , τον κόπο ή τον χρόνο τους ή ακόμα προσφέροντάς  το χαμόγελό τους  μπορούν να πιστέψουν ότι έχουν την δύναμη να κάνουν κάποιον ευτυχισμένο και να νοιάζονται για τον διπλανό τους .

Καθημερινά, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο, την ανάγκη του παιδιού σήμερα, όχι μόνο να γράφει και να διαβάζει σωστά, αλλά κυρίως να εξελιχθεί σε μια ολοκληρωμένη και ισχυρή προσωπικότητα, ικανή να ανταποκριθεί στα κελεύσματα του καιρού μας συμπλήρωσε η κα Χατζηδάκη .

  Ενώ τελειώνοντας ευχαρίστησε από καρδιάς  τη Διοίκηση , το προσωπικό  και τους μικρούς μαθητές  του ιδιωτικού παιδικού  σταθμού ‘’ΖΑΒΟΛΑΚΙΑ’’  αφού με την πράξη τους  θα δώσουν χαρά και θα στηρίξουν  συνανθρώπους μας  που το έχουν ανάγκη .

p1

p2

p3

p4