Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

14/4/2015, Εξόρμηση στη λίμνη της Αγιάς από τη WWF Ελλάς & τον Δήμο Χανίων: Στις 19/4/2015

14.04.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:38

Το Δίκτυο παρακολούθησης νησιώτικων υγρoτόπων της WWF Ελλάς οργανώνει εκδρομές - ξεναγήσεις στους "γνωστούς-άγνωστους" υγροτόπους του Νομού Χανίων. Μία Κυριακή κάθε μήνα, ένας ειδικός θα μας βοηθά να εξερευνήσουμε και να μάθουμε τα μυστικά του κόσμου των υγροτόπων.

Η πρώτη κυριακάτικη εξόρμηση ξεκινάει στις 19 Απριλίου, στις 11:00, στη Λίμνη της Αγιάς, όπου με την υποστήριξη του Δήμου Χανίων και της Οικολογικής Πρωτοβουλίας Χανίων θα σας περιμένουμε για να γνωρίσουμε μαζί τους φτερωτούς μετανάστες (τα αποδημητικά πουλιά), που επισκέπτονται την περιοχή. Μαζί με τη Μέλπω Σκουλά θα ανακαλύψουμε τα όμορφα λουλούδια και φυτά, που κρύβει αυτός ο ιδιαίτερος υγρότοπος. Ενώ όσο θα απολαμβάνουμε τα πουλιά και τα φυτά της λίμνης της Αγιάς θα τρέχουν δραστηριότητες και για τους μικρους μας φίλους.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το Δίκτυο Παρακολούθησης των Υγροτόπων της Κρήτης και Λέσβου, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Αποστολή Νερό». Στόχος του «Δικτύου εθελοντών» είναι η παρακολούθηση της κατάστασης των νησιωτικών υγροτόπων και η αποφυγή της περαιτέρω υποβάθμισής τους. Παράλληλα, υλοποιούνται δράσεις ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την προστασία των συγκεκριμένων περιοχών.

Κάθε μήνα, λοιπόν, δίνουμε ραντεβού για να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να γνωρίσουμε τον κόσμο αυτών των μοναδικών οικοσυστημάτων, την ιστορία τους και πώς μπορούμε να τους προστατέψουμε.

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του προγράμματος, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://wwfaction.wordpress.com/2011/04/20/diktyo_ethelontwn/

π1