Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

30/7/2015, "Εδώ δεν είναι Βιβλιοθήκη...είναι Διαστημόπλοιο"

30.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:02

Την Παρασκευή 24/7/2015 βγήκαμε στο Διάστημα. Ο εκπαιδευτικός Χρήστος Σωτηρόπουλος μας εξήγησε, για το πώς θα είναι, να ζούμε σε ένα τόσο αφιλόξενο περιβάλλον. Επισκεφτήκαμε τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και μάθαμε, πώς είναι να ζούμε εκεί.

Ο Καναδός αστροναύτης Κρις Χάντφιλντ μας εξήγησε μέσω βίντεο, πώς είναι να πλένεις τα δόντια σου, να κοιμάσαι, να τρως και να πηγαίνεις τουαλέτα σε κατάσταση μηδενικής βαρύτητας.

Είδαμε ένα θαυμάσιο βίντεο, με τον Διεθνή διαστημικό σταθμό να περιστρέφεται γύρω από την Γη, αλλά μάθαμε και πώς μπορούμε να τον δούμε από το σπίτι μας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, καθηγητής φυσικής Παναγιώτης Παντζέκος μας ξενάγησε στο Ηλιακό Σύστημα και με τηβοήθεια του Wall-e επισκεφτήκαμε όλους τους πλανήτες και μιλήσαμε γιατις συνθήκες που επικρατούν σε αυτούς.

Τέλος είχαμε την ευκαιρία να δούμε αλλά και να πιάσουμε στα χέρια μας ένα μοντέλο του Ηλιακού συστήματος σε κλίμακα, για να κατανοήσουμε την διαφορά μεγέθους ανάμεσα τους αλλά και να παίξουμε με αντίγραφα του διεθνή Διαστημικού Σταθμού."

Ταξίδι στο Διάστημα... με το Διαστημικό Σταθμό "Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας"...Με οδηγούς κοσμοναύτες τους κυρίους Χρήστο Σωτηρόπουλο και Παναγιώτη Παντζέκο από το Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης!

Ταξιδέψαμε στο Σύμπαν... βουτήξαμε στο Διάστημα και προσγειωθήκαμε στη Σούδα μετά από δύο ώρες φανταστικής Διαστημικής Πτήσης.!Κατάπληκτοι, εντυπωσιασμένοι και φορτωμένοι γνώσεις, σας ευχαριστούμε για την πανέμορφη εμπειρία..!!!


p1

p2

p3