Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

5/6/2015, Απάντηση Δήμου Χανίων στην ανακοίνωση του προέδρου και του γ.γ. του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων

05.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 09:16

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί η αντίδραση και η «πολεμική» μέσω ανακοίνωσης κατά του Δήμου Χανίων, του προέδρου και του γενικού γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, μετά τη διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα της παλιάς πόλης, η οποία προκλήθηκε μετά από αναφορά των ιδίων.

Από πότε η προβλεπόμενη βάση νόμου λειτουργία των υπηρεσιών σε τέτοιου είδους αναφορές, συνιστά ατολμία και ασυνεννοησία όπως αναφέρουν;

Ο Δήμος Χανίων ως γνωστό, δεν διαθέτει ελεγκτικό μηχανισμό μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Η διενέργεια ελέγχων για τις καταλήψεις δημοσίων χώρων, έχει περάσει στην αρμοδιότητα κρατικών υπηρεσιών όπως εν προκειμένω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (Υγειονομικό), η οποία και διενήργησε το συγκεκριμένο έλεγχο.

Από την άλλη, πληροφορούμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η Δ.Ο.Υ στην οποία υπηρεσιακά έφθασε η επιστολή των δύο μελών του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια απόφαση του Διοικητικού τους Συμβουλίου, δεν είναι άλλη από την Δημοτική Οικονομική Υπηρεσία!

Προς αποφυγήν λοιπόν παρερμηνειών και χωρίς μισόλογα και υπερβολές, πρέπει να αποφασίσουν κάποιοι, αν στ’ αλήθεια θέλουν να επιβληθεί η τάξη και να ισχύσει η νομιμότητα στην πόλη για όλους και αν είναι σε θέση να υποστηρίξουν το ίδιο τους το έγγραφο και να αναλάβουν τις ευθύνες τους και όχι να προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ως προκάλλυμα το Δήμο.

Άλλωστε ως γνωστό, η διαβούλευση για τον κανονισμό διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων του 2016 που ξεκινά το επόμενο διάστημα, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία κατάθεσης προτάσεων από όλους του φορείς, κάτι που έχει ήδη αποφασιστεί και το γνωρίζουν άπαντες…