Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

7/8/2015, Έναρξη φεστιβάλ " Ίχνη Μεσογείου" με συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico

07.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:08

Η Συναυλία της ΣΑΒΒΙΝΑΣ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ & των PRIMAVERA EN SALONICO εγκαινιάζει το φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Το νέο διεθνές φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ που οργανώνει η ΚΕΠΠΕΔΗΧ- ΚΑΜ, αρχίζει την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015, ώρα 21.00, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου με τη συναυλία της Σαββίνας Γιαννάτου και των Primavera en Salonico, και τίτλο:

Ένα ταξίδι στις μουσικές των χωρών της Μεσογείου

Η Σαββίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico μας προσκαλούν σε μία γοητευτική περιήγηση σε τόπο και σε χρόνο, μέσα από τα τραγούδια και τις μουσικές των χωρών της Μεσογείου.

Τραγούδια αραβοανδαλουσιανά, σεφαραδίτικα και ελληνικά συνυπάρχουν με τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, της Σαρδηνίας, της Κορσικής κ.α., ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με σύγχρονο και πολλές φορές απρόβλεπτο τρόπο.

Οι καλλιτέχνες, βασισμένοι στην παράδοση - κυρίως της Μεσογείου - καλύπτουν ένα ιδιαίτερα ευρύ φάσμα ήχου το οποίο δύσκολα οριοθετείται και ταξινομείται, καθώς περιλαμβάνει από απλά τραγούδια ως σύγχρονες μουσικές φόρμες.

Με υπόβαθρο που συνδυάζει κλασσικές σπουδές, παραδοσιακή μουσική και ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και με εμμονή στα ακουστικά όργανα, τα μισά εκ των οποίων εξ ΄Ανατολής, τα μέλη του σχήματος αξιοποιούν στο έπακρον τον ιδιοσυγκρασιακό τους ήχο, διερευνώντας συχνά τα όρια των δυνατοτήτων τους. Πέρα από τις εξαιρετικές ερμηνευτικές της ικανότητες η Σαβίνα Γιαννάτου δίνει μεγάλη έμφαση στην έκφραση της “μουσικής”  του κάθε γλωσσικού ιδιώματος, χωρίς αυτό να την αποτρέπει από το να χρησιμοποιεί συχνά τη φωνή της ως ένα επιπλέον όργανο.

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις μουσικές των χωρών της Μεσογείου με την σπάνια φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου και των ευρηματικών Primavera en Salonico, μόνιμων συνεργατών της Σαβίνας Γιαννάτου στη δισκογραφία και στα ταξίδια της σε ολόκληρο τον κόσμο για περισσότερα από 20 χρόνια.  http://www.savinayannatou.com

Τους Primavera En Salonico αποτελούν οι:

Γιάννης Αλεξανδρής   ούτι, κιθάρα, ταμπουράς

Κώστας Βόμβολος   ενορχηστρώσεις, κανονάκι, ακορντεόν

Κυριάκος Γκουβέντας   βιολί

Κώστας Θεοδώρου   κρουστά

Χάρης Λαμπράκης   νέυ

Μιχάλης Σιγανίδης   κοντραμπάσο

Προπώληση: Κιόσκι Δημοτικής Αγοράς

Είσοδος: 12 ευρώ.

Για τα εισιτήρια του φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ σας πληροφορούμε τις παρακάτω προσφορές:

  • Για αγορά 10 εισιτηρίων για την ίδια εκδήλωση, προσφέρεται δωρεάν ένα εισιτήριο της ίδιας εκδήλωσης και δωρεάν είσοδος στις προβολές των ταινιών των ΙΧΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

  • Για αγορά ενός «πακέτου» εισιτηρίων, δηλαδή ένα εισιτήριο ανά εκδήλωση για όλες τις εκδηλώσεις, προσφέρεται δωρεάν ένα εισιτήριο του φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ για εκδήλωση στην Ανατολική Τάφρο και δωρεάν είσοδος στις προβολές των ταινιών των ΙΧΝΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

Πληροφορίες ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ, Λεωνίδας Μανωλικάκης 2821034200

Αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ στον σύνδεσμο http://www.keppedih-cam.gr/images/pdf/2015/IXNH_MESOGEIOU.pdf

p1