Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

17/12/2015, Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας: Στις 22/12/2015, στο ΚΑΜ

17.12.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:12

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσαογείου

Είσοδος: 5 ευρώ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΘΕΤΗ

ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΡΑΜΗ

Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας

(Ερωτόκριτος και άλλες ιστορίες πάθους)

ερμηνευτής

ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ

Φιλική συμμετοχή: Μαρία Κλεινάκη

στο πιάνο ο συνθέτης

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεών της παρουσιάζει τον καταξιωμένο συνθέτη Δημήτρη Μαραμή και τονταλαντούχο ερμηνευτή Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα ρεσιτάλ τραγουδιών με τίτλο Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωτας.

Το ρεσιτάλ Κ’ ίντα δεν κάνει ο Έρωταςείναι μία μουσική σπουδή στην ποίηση του έρωτα. Παρουσιάζονται τραγούδια από τους κύκλους του συνθέτη Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και Ερωτόκριτος in Blues.

Ο Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση FedericoGarciaLorcaέχει θεωρηθεί από έγκυρους μουσικοκριτικούς κλασικό έργο του Δ. Μαραμή στο είδος του, καθώς η μελωδικότητα των τραγουδιών μένει αναλλοίωτη και άφθαρτη στο χρόνο. To Σκοτεινό Έρωτα έχουν ερμηνεύσει ο Μάριος Φραγκούλης, η Μαρία Φαραντούρη, ο Μίνως Θεοχάρης και πολλοί άλλοι νέοι ερμηνευτές ενώ η απόδοση του έργου στα ελληνικά είναι του ποιητή Σωτήρη Τριβιζά.

Η Αισθηματική Ηλικία, ο έβδομος προσωπικός δίσκος του συνθέτη και πρώτη δισκογραφική παρουσία του ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη, έλαβε διθυραμβικές κριτικές από δημοσιογράφους και μουσικοκριτικούς και χαρακτηρίστηκε καλύτερο albumγια το 2014. Οι στίχοι των τραγουδιών ανήκουν στους Ν.Α. Ασλάνογλου, Ν. Λαπαθιώτη, Μ. Γκανά και Σ. Τριβιζά.

Ο Ερωτόκριτος inBluesαποτελεί μία πρωτοποριακή μουσική προσέγγιση του αριστουργηματικού έργου του Β. Κορνάρου. Ο συνθέτης αντλώντας στοιχεία από την τζαζ, την μπλουζ αλλά και την παραδοσιακή μουσική, μελοποιεί με μοναδικά πρωτότυπο τρόπο τον Ερωτόκριτο, μεταδίδοντάς τον στον σύγχρονο ακροατή με αμεσότητα και σε ένα εντελώς μοντέρνο μουσικό ύφος. Το ολοκληρωμένο έργο στη μουσικοθεατρική του εκδοχή θα ανέβει στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 2017.

 

Βιογραφικά:

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στη Βρετανία. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει μουσική για 37 θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων στις ΗΠΑ, στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Ελβετία. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική του μουσική. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη κ.α. Συνεργάζεται συχνά με το Εθνικό Θέατρο, το Κρατικό Θέατρο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ του ανατέθηκε η σύνθεση όπερας από την Εθνική Λυρική Σκηνή για το 2017.

Oθοδωρής Βουτσικάκης σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (υπότροφος Ι.Κ.Υ.) και μονωδία στην τάξη της Θάλειας Μαυρίδου. Συμμετείχε στα μιούζικαλ Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει και AlexanderRockOpera. Συνέπραξε με τους διεθνούς φήμης: κιθαριστή LuisBordaκι ερμηνεύτρια DulcePontesκαι συνεργάστηκε με τη Λίνα Νικολακοπούλου. Έχει εκδώσει έναν προσωπικό δίσκο ως ερμηνευτής, την Αισθηματική Ηλικία με το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή.