Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

25/8/2015, Επίσκεψη Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στο Φρούριο Κούλε της Απτέρας

25.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 14:58

Το Φρούριο Κούλες στα Άπτερα επισκέφθηκε την Τρίτη 25/08/2015 συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας.

Το υπέροχο αυτό μνημείο, αντιπροσωπευτικό δείγμα φρουριακής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα, αποτελεί ένα στολίδι της περιοχής, που μαζί με το Φρούριο Ιτζεδίν και τον αρχαιολογικό χώρο της Απτέρας, δημιουργούν ένα αξεπέραστο συγκρότημα ιστορίας, αρχαιοτήτων και πολιτισμού.

Η ανάδειξη και αξιοποίηση των χώρων αυτών αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας: «έχουμε υποχρέωση και να διαφυλάξουμε αλλά και να αναδείξουμε αυτά τα μνημεία».

Κατά την περιήγηση ο Δήμαρχος Χανίων διαπίστωσε τις δυνατότητες αξιοποίησης του Φρουρίου όχι μόνο ως επισκέψιμου μνημείου αλλά και ως χώρου, που δύναται να φιλοξενήσει σημαντικές εκδηλώσεις.

Η ξενάγηση στο φρούριο Κούλε της Απτέρας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς επισκέψεων σε περιαστικές περιοχές του Δήμου Χανίων, που πρόκειται να ενταθούν το προσεχές χρονικό διάστημα.

p1

p2

p3

p4