Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

24/8/2015, Ίχνη Μεσογείου : Συναυλία του ναπολιτάνικου συγκροτήματος Nuova Compagnia di Canto Popolare

24.08.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 09:20

IXNH MEΣΟΓΕΙΟΥ
ΜΑRE NOSTRUM
Συναυλια του ναπολιτανικου συγκροτηματος Nuova Compagnia di Canto Popolare

Πέμπτη, 27 Αυγουστου, ωρα 21.00, θέατρο Ανατολικής Τάφρου

Την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015, στις 21.00, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, προσφέρεται στο κοινό και στους επισκέπτες της πόλης των Χανίων μια ξεχωριστή βραδιά με το διεθνώς αναγνωρισμένο ναπολιτάνικο συγκρότημα Nuova Compagnia di Canto Pοpolare.
Η Νάπολη, εκεί που όλοι οι λαοί της Μεσογείου κάποια στιγμή στο διάβα του χρόνου συναντήθηκαν, είναι ένας τόπος όπου μπορεί κανείς σήμερα να συναντηθεί με τις γλώσσες, τις διαφορετικές παραδόσεις και τα ίχνη των πολιτισμών που όλοι αυτοί στο πέρασμά τους άφησαν.
Η μουσική παράσταση της Nuova Compagnia di Canto Popolare, με ένα ρεπερτόριο που ξεκινά από παλιά τραγούδια του 16ου αιώνα villanellas, fronne, tammurriate, pizziche και tarantellas και φθάνει στο σήμερα, έρχεται στα Χανιά, στα ΙΧΝΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, με σκοπό να μας παρασύρει μέσα στην αχλύ του χρόνου, κείνη την ώρα που τα καράβια των Σαρακηνών αχνοσιμώνουν στον ορίζοντα.
Μόλις το σήμαντρο σημάνει την άφιξη των πειρατών, οι κάτοικοι των πόλεων που ήταν τόσο κοντά στην ακτή θα τραπούν σε φυγή προς στα βουνά της ενδοχώρας. Τις λίγες φορές που το σήμαντρο σιωπά, καράβια καταφθάνουν ειρηνικά χωρίς τον συνηθισμένο κίνδυνο. Τότε το πλήθος τρέχει στα λιμάνια για να θαυμάσει και να αγοράσει την πολύτιμη πραμάτεια φερμένη από κόσμους μακρινούς, άγνωστους και συναρπαστικούς...
Εικόνες από αργυρά σπαθιά, χρυσούς μανδύες, αρωματικά μπαχαρικά, τύμπανα και σείστρα, μαγικές και μυστηριώδεις λέξεις ψυθιρισμένες κάτω από το φώς του φεγγαριού και των αστεριών, από ένα κόσμο βγαλμένον από νύχτες αραβικές και φτιαγμένον από αρώματα κήπων μαγεμένων, από τη λαϊκή ναπολιτάνικη μουσική…
http://www.nccp.it/
Είσοδος: 12 ευρώ | Προπώληση: Κιόσκι Δημοτικής Αγοράς

 

p1