Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

10/6/2015, Ο Δήμος Χανίων για το θέμα των οφειλών των Δήμων Πλατανιά, Αποκορώνου και Κισάμου

10.06.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 15:15

Ανεξόφλητες οφειλές κληροδοτήθηκαν από τον Καποδιστριακό Δήμο Ακρωτηρίου στον Καλλικρατικό Δήμο Χανίων και αφορούν τέλη εναπόθεσης απορριμμάτων των Δήμων Πλατανιά, Κισάμου και Αποκορώνου. Οι οφειλές αυτές εμφανίζονται στον ισολογισμό του Δήμου Χανίων.

Το συγκεκριμένο πρόβλημα ο Δήμος Χανίων το κληρονόμησε όχι μόνο από τους προηγούμενους Καποδιστριακούς Δήμους που συνενώθηκαν αλλά και από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή η οποία δεν αντιμετώπισε το θέμα ως όφειλε και τώρα, αναζητεί τη βέλτιστη λύση.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη να βάλει τάξη στα ζητήματα του Δήμου και σε αυτά τα πλαίσια θέλει να επιλύσει και αυτή τη σοβαρή οικονομική εκκρεμότητα που κληρονόμησε.

Σε συνάντηση στο Δήμο Χανίων και προκειμένου να βρεθεί λύση, οι Δήμαρχοι των οποίων οι Δήμοι εμφανίζουν οικονομικές εκκρεμότητες, ενημερώθηκαν ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει πρόθεση να μπουν εμπόδια στη λειτουργία τους.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι το μόνο που επιθυμεί ο Δήμος Χανίων είναι να τακτοποιηθούν οι οικονομικές υποχρεώσεις που όλοι κληρονόμησαν από τους προκατόχους τους.