Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

25/9/2015, Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων : Έναρξη Σεμιναρίων

25.09.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:41

Έναρξη νέου κύκλου σεμιναρίων σε συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ.

- Ποιά είναι η φύση του φαινομένου εξάρτησης;

- Υπάρχουν μύθοι που συνοδεύουν το φαινόμενο;

- Μπορεί ένας εξαρτημένος να αντιμετωπίσει με επιτυχία το πρόβλημα εξάρτησης;

- Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για να βρεί κάποιος βοήθεια;

- Ποιός είναι ο ρόλος της οικογένειας και των κοντινών ανθρώπων του εξαρτημένου στην αντιμετώπιση του προβλήματος;

- Τί εμπειρία μας δίνουν οι άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει το πρόβλημα με επιτυχία;

Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που επιχειρεί να δώσει απαντήσεις ο νέος κύκλος σεμιναρίου για συγγενείς και συντρόφους ανθρώπων με προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ, ο οποίος διαργανώνεται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων.

Τα σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε συγγενείς και συντρόφους εξαρτημένων ανθρώπων και έχουν ως βασικό στόχο την ενημέρωση για τις αιτίες και τους τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος.

Θα γίνουν τέσσερα δίωρα σεμινάρια, τα οποία θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 18.00-20.00, έως και τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιούνται στους χώρους του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας ( Γιαμπουδάκη 39 και Ρενιέρη γωνία, πόσω από τα Δικαστήρια ) και η συμμετοχή σε αυτά είναι δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα του Προγράμματος 28210-23432 καθημερινά 9.00-20.00 έως την Παρασκευή 30 Οκτώβρη.

Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων είναι πρόγραμμα του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης(Α.Π.Θ). Λειτουργεί με τη συνεργασία του ΟΚΑΝΑ και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας και του Δήμου Χανίων. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ψυχοκοινωνική στήριξη ανθρώπων που αντιμετωπίζουν προβλήματα εξάρτησης από ναρκωτικά και αλκοόλ και των συγγενών τους.