Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

14/7/2015, Χορευτικό γαϊτανάκι για την ενίσχυση του συσσιτίου της Ι.Μ.Κ.Α: Στις 15/7/2015 στο θέατρο Ανατολικής Τάφρου

14.07.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:07

Η ετήσια συναυλία ενίσχυσης του κεντρικού συσσιτίου της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, στο πλαίσιο της οποίας δεκαεπτά χορευτικοί Σύλλογοι θα ενωθούν σε ένα χορευτικό γαϊτανάκι, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015, στις 20:30, στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου.

Κάλεσμα για συμμετοχή στην εν λόγω συναυλία απηύθυναν σήμερα, Τρίτη 14/7/2015, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήθηκε στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων οι διοργανωτές της εκδήλωσης, τονίζοντας ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να συνεχίσουν να στηρίζονται οι οικογένειες, που το έχουν ανάγκη.

Βιώνουμε μια μεγάλη δοκιμασία ως έθνος, που αποτελεί ουσιαστικά δοκιμασία των πολιτών. Πολλοί είναι οι Χανιώτες, που στηρίζονται από τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης, η οποία παρέχει την εγγύηση ότι μπορεί να ενισχύσει και νέες περιπτώσεις συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν προβλήματα σίτισης και επιβίωσης”, τόνισε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ο Αντιδήμαρχος Χανίων, αρμόδιος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής, Μανώλης Φραγκάκης.

Ο κ. Φραγκάκης επεσήμανε ότι ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. στηρίζουν την προσπάθεια της Ιεράς Μητρόπολης να διευκολύνει τη διαβίωση των Χανιωτών, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε τη συναυλία σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που προωθεί την παράδοση του τόπου μας.

Με την εκδήλωση για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης στοχεύουμε και φέτος να συνδράμουμε συνανθρώπους μας, που το έχουν ανάγκη”, τόνισε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι.Μ.Κ.Α., Πατήρ Γεώργιος Περράκης, γνωστοποιώντας ότι ο αριθμός των συνανθρώπων μας, που εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο συσσίτιο προσεγγίζει τους 750. Ο αριθμός μάλιστα των ατόμων, που εξυπηρετούνται συνολικά από τα συσσίτια της Ι.Μ.Κ.Α. ανέρχεται στους 1.300.

Η συμπόρευση του πολιτισμού με την αλληλεγγύη συμφωνεί με την πορεία, που ακολουθεί η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ.”, τόνισε από την πλευρά της η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης, Αμαλία Κωτσάκη, αναφέροντας ότι η εν λόγω συναυλία αποτελεί παράλληλα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, που προάγει τη μακρά παράδοση του τόπου μας.

Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση, που διοργανώνουν η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ., συμμετέχουν οι Σύλλογοι: Αροδαμός, Βιγλάτορες, Ετεοκρήτες, Ζάλος, Καγιαλές, Λαογραφικός Όμιλος Χανίων, Λεβεντογέννα Κρήτη, Μαδάρες, Το Μετερίζι, Ονειροκρήτες, Όμιλος Βρακοφόρων, Το Ρόδο, Σκλόκα, Σταυραετοί, Σφακιά, Ψηλορείτης, Φάρος. Παίζουν οι μουσικοί: Χάρης και Γιώργος Παντερμάκης, Ανδρέας Λιλικάκης, Λευτέρης Μαθιουδάκης.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη (συλλογή τροφίμων προαιρετικά, παρουσία κυτίου προαιρετικής προσφοράς).

p1

p2