Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2015

16/10/2015, Βράβευση εθελοντών Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας & Καινοτομίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

16.10.2015 | Ώρα δημοσίευσης: 11:17

Οι εθελοντές, που υποστήριξαν το έργο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων το φετινό καλοκαίρι, προσφέροντας ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, για την επιτυχή υλοποίηση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, Δημιουργικότητας & Καινοτομίας - Καλοκαίρι 2015 με τίτλο: "Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη...", που υλοποιήθηκαν στα τμήματα της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Σούδας και Δημοτικής βιβλιοθήκης Σταλού, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, το "Future Library" και το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” τιμήθηκαν από τον Δήμο Χανίων και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015, στο χώρο του Δημοτικού Κήπου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην οποία παρευρέθηκαν η Διευθύντρια κα. Αθηνά Πετράκη και οι βιβλιοθηκονόμοι, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σύμφωνα με τα στοιχεία, που διατηρούμε στις βιβλιοθήκες, ο αριθμός των εγγραφόμενων ολοένα αυξάνεται. Αυτό δείχνει ότι οι συμπολίτες μας αγαπούν το βιβλίο και το διάβασμα. Ο Δήμος Χανίων μεριμνά για την ύπαρξη κονδυλίων στον προϋπολογισμό κάθε έτους για την αγορά νέων βιβλίων. Σας αναφέρω επίσης ότι η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη στο Δημοτικό Κήπο παραμένει κλειστή, λόγω ανακαίνισης. Ευελπιστούμε να την παραδώσουμε στο κοινό πριν τα Χριστούγεννα. Δημιουργούμε έναν εξαιρετικό χώρο για τα παιδιά. Και η κα Περράκη κατέληξε: "Γνωρίζουμε ότι μία από τις ναυαρχίδες του Δήμου Χανίων είναι οι Βιβλιοθήκες του. Αυτό οφείλεται στην πολίτική, που έχει χαράξει ο Δήμος εδώ και πολλά χρόνια και αυτή την πολιτική συνεχίζουμε κι εμείς. Χίλια ευχαριστώ! Ελπίζω στη συνέχεια με πείσμα και φαντασία και ψυχική δύναμη".

Από την πλευρά της η Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Βιβή Χουδαλάκη, αφού ευχαρίστησε και αυτή τους εθελοντές για τη δημιουργική τους διάθεση, την ανιδιοτελή προσφορά και την πολύτιμη βοήθεια τους στην επιτυχή υλοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας ανέφερε ότι: «Πολλά βιβλία, πολύ φαντασία και αγάπη, ήταν τα συστατικά για τις 42 εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν από 17 Ιουνίου έως 11 Σεπτεμβρίου 2015 και οδήγησαν 720 συμμετοχές παιδιών και 28 συμμετοχές εμψυχωτών, σε διαδρομές δημιουργικότητας, χαράς, ανακάλυψης και γνώσης. Ευχαριστίες οφείλουμε στον Αντιδήμαρχο κ. Φραγκάκη Μανώλη και τη διευθύντρια κ.Αθηνά Πετράκη που μας τίμησαν με την παρουσία τους όπως επίσης και τις δραστήριες βιβλιοθηκονόμους Κατερίνα Βαρανάκη, Μαρία Μαραδελά, Λίτσα Μαστορακάκη που ήταν υπεύθυνες της καλοκαιρινής εκστρατείας.Ευχαριστούμε επίσης την κα. Γαλανάκη Νίκη, υπεύθυνη - εθελόντρια της Δημοτικής Βιβλιοθηκης Σταλού. Ευχαριστούμε και τον Βασίλη Σταθάκη, ιδιοκτήτη του «Καφέ Κήπος» για τη φιλοξενία και την προσφορά των εδεσμάτων. Τέλος, ευχαριστούμε την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας, την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Future Library» και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας για 4η συνεχή χρονιά».

Σας ευχαριστούμε θερμά:

Αλυγιζάκη Ράνια, Αναγνωστάκη Γλυκερία, Αναγνωστάκη Κατερίνα, Αποστολάκη Πολύκαρπο, Βασιλομανωλάκη Κυριάκο, Βουράκη Ρούλα, Γαλάνη Νίκη, Γαλημιτάκη Σμαράγδη, Γρηγοράκη Αναστασία, Καστρινάκη Αγγελική, Καστρινάκη Αναστασία, Κατσιφαράκη Θηρεσία, Κολλίντζα Δημήτρη, Κουκάκη Θάλεια, Λεκάκου Κορίνα, Νικολιδάκη Δέσποινα, Παντζέκο Παναγιώτη, Παπαδάκη Αφροδίτη, Παπαδάκη Μαρίνα, Περράκη Κατερίνα, Ποτετσιανάκη Σόφη, Πράντζιο Πασχάλη, Σαβιολή Διαμάντω, Σκορδαλά-Κακατσάκη Ευδοκία, Σταγάκη Γιάννη, Σωτηρόπουλο Χρήστο, Τσεπαπαδάκη Εύα, Φωκά Κώστα, Χριστοδουλάκη Αναστασία.

 

p1

 

p2

 

p3