Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

27/8/2016, Άνοιξε τις “πύλες” του ο «Αγροτικός Αύγουστος 2016». Πλήθος κόσμου στα εγκαίνια της διοργάνωσης - Τ. Βάμβουκας: “Επιμένουμε ποιοτικά & δικαιωνόμαστε”

27.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:42

Με μεγάλη επιτυχία άνοιξε τις «πύλες» του ο «Αγροτικός Αύγουστος 2016», στην πλατεία 1866, στα Χανιά, την Παρασκευή 26/8/2016, παρουσία πλήθους Χανιωτών καθώς και επισκεπτών του τόπου μας. Με έμφαση στα κρητικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα οι επισκέπτες του “Αγροτικού Αυγούστου 2016”, ο οποίος διοργανώνεται από τον Δήμο Χανίων, την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων (Ε.Β.Ε.Χ.) θα έχουν τη δυνατότητα έως και την Τετάρτη 31/8/2016 να έρθουν πιο κοντά με τα χρώματα και τα αρώματα, τις ξεχωριστές γεύσεις του γαστρονομικού πολιτισμού του νησιού μας.

«Επιμένουμε ποιοτικά και δικαιωνόμαστε. Με κεντρικό μας θέμα: “Όταν η παράδοση πιστοποιείται” σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές μας θέσαμε τα κριτήρια συμμετοχής στη διοργάνωση, τα οποία είναι κατά προτεραιότητα ποιοτικά. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες είναι αποκλειστικά Κρητικοί παραγωγοί και εταιρείες, που παράγουν και τυποποιούν αγροτικά προϊόντα και διαθέτουν τις ανάλογες άδειες τυποποίησης», τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι στόχος είναι η ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα να μπορούν να έχουν την προστιθέμενη αξία, που δικαιούνται και τη θέση, που τους αρμόζει, στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές.

«Έως και την Τετάρτη 31 Αυγούστου από την Πλατεία 1866, στην οποία δώσαμε νέα πνοή και την οποία επιλέγουν πλέον και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση, οι συνδημότες μας αλλά και οι επισκέπτες του τόπου μας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη γιορτή της κρητικής γης, το φεστιβάλ γεύσεων, που στέλνει το μήνυμα ότι η ελληνική περιφέρεια έχει τις δυνατότητες για ανάπτυξη και πρόοδο», ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, υπογραμμίζοντας ότι με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στηρίζεται στην ουσία ο θεσμός του “Αγροτικού Αυγούστου”.

«Μαθαίνουμε και καταναλώνουμε τα προϊόντα του τόπου μας, προωθώντας την κρητική διατροφή, που φέρει από τα μινωικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας έναν ολόκληρο κόσμο αγαθών ξεχωριστών σε ποιότητα και γεύση μαζί με ένα σύστημα αξιών, που την κάνει μοναδική», κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων.

Για επιτυχημένη διοργάνωση έκανε λόγο από την πλευρά του και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων,  Απόστολος Βουλγαράκης, ενώ και ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων,  Γιάννης Μαργαρώνης, ανέφερε ότι η διοργάνωση αποτελεί καλή ευκαιρία για Έλληνες, τουρίστες αλλά και για τον εμπορικό κόσμο να δοκιμάσουν τοπικά προϊόντα και να ενισχυθεί η εξωστρέφεια των αγροτοδιατροφικών επιχειρήσεων.

Στα εγκαίνια του «Αγροτικού Αυγούστου 2016» παρευρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχης Φυτράκης, καθώς για πρώτη φορά φέτος στη διοργάνωση φιλοξενούνται προϊόντα, που έχουν παραχθεί υπό την επιμέλεια των τροφίμων του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Αγιάς, ενώ το παρόν έδωσαν Βουλευτές του Νομού, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των αρχών και των φορέων του τόπου. 

Για το τριημέρο Σάββατο 27, Κυριακή 28 και Δευτέρα 29, το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της διοργάνωσης, που λειτουργεί από τις 10.00 έως τις 22.00,  έχει ως εξής:

 Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

- 20.00 Ομιλία για την κρητική διατροφή με τον κ. Ψυλλάκη Νίκο.

- 20.00 «Παρασκευή σφακιανής πίτας» από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

- 20.30 Συναυλία με μουσικές από όλη την Ελλάδα με τους:  Πατεράκη Ανδρέα & Δημοτάκη Νίκο με το συγκρότημα τους και τους χοροδιδασκάλους – μουσικούς, Τραγούδα Στέφανο και Δημήτρη.

Παραδοσιακοί χοροί από τους: Παραδοσιακό Σύλλογο “Σταυραετοί”, Πολιτιστικό Σύλλογο Κεραμιδίου και Πολιτιστικό Σύλλογο Πορταριάς.  

 

Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

- 20.30 Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Μαρσύας».

Με έδρα την Κρήτη και χαρακτήρα "ethnic rock", το συγκρότημα διακρίνεται για τον προσεγμένο ήχο και τον ιδιαίτερο στίχο του, που ταξιδεύουν το κοινό στην παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Μεσογείου. Το συγκρότημα “Μαρσύας” αποτελείται από τους: Χρήστο Πατεράκη: Λαούτο, Βασίλη Μαλαξιανάκη: Φωνή, Σταμάτη Σταυρόπουλο: Μπάσο και Πέτρο Σταυρόπουλου: Τύμπανα

- Show cooking από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης με συνταγές με τα προϊόντα των παραγωγών μας.

 

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

-20.00 «Παρασκευή σαπουνιού από ελαιόλαδο» από το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης των Κ.Α.Π.Η. του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων

- 20.30 Συναυλία με παραδοσιακή μουσική από τον Λευτέρη  Μαθιουδάκη και το συγκρότημά του.

Παραδοσιακοί χοροί από τους: Χορευτικό Όμιλο “Αροδαμό”, Πολιτιστικό Σύλλογο Κατωχωρίου - Κεραμιών, Πολιτιστικό Σύλλογο Χορδακίου  “Η Σκλόκα”

 

Μέχρι το τέλος του “Αγροτικού Αυγούστου” θα υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες μπορείτε να ενημερωθείτε στη σελίδα του Δήμου Χανίων (www.chania.gr) 

p1

p2

p2

p3

p4

 

p6

p5

p4

p4

p4

p4

p4

p1

p3

 

Σχετικά άρθρα:

Ανοίγει τις “πύλες” του ο “Αγροτικός Αύγουστος 2016”

Ανοίγει τις “πύλες” του ο “Αγροτικός Αύγουστος 2016”