Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

26/5/2016, Κλίμα συνεργασίας και σύγκλιση απόψεων για την αποκατάσταση της Δημοτικής Αγοράς Χανίων μεταξύ Δ. Χανίων και Δ.Σ καταστηματαρχών

26.05.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

 

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Χανίων η συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με το διοικητικό συμβούλιο της Δημοτικής Αγοράς.

Το έργο της αποκατάστασης της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων είναι απαραίτητο και απολύτως αναγκαίο, αποτελεί αίτημα του συνόλου των συμπολιτών μας και ως εκ τούτου καταστηματάρχες και Δημοτική Αρχή Χανίων διαμορφώνουν ένα πλαίσιο αγαστής συνεργασίας προκειμένου το σήμα κατατεθέν της πόλης να ανακτήσει τον ιστορικό χαρακτήρα και λειτουργία του.

Σε συνάντηση στην οποία προήδρευσε ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας και συμμετείχαν όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιδήμαρχοι, συνεργάτες, υπηρεσιακοί παράγοντες και σύσσωμο το νεοεκλεγέν Δ.Σ. της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, το κλίμα που επικράτησε ήταν πολύ καλό. Συζητήθηκαν μια σειρά από σημαντικά θέματα αναφορικά με το έργο της ανάπλασης του Ιστορικού μνημείου και μετά το τέλος της συνάντησης εξεδόθη κοινή ανακοίνωση:

«Μετά τη σημερινή γόνιμη και σε κλίμα συνεννόησης και αγαστής συνεργασίας συνάντηση, συμφωνούμε ότι:

 

  • Το έργο ανάπλασης της Δημοτικής Αγοράς είναι απολύτως αναγκαίο!

 

Κοινός τόπος των συμμετεχόντων υπήρξε η ανεύρεση τρόπου στο σχεδιασμό υλοποίησης του έργου ώστε:

Η Δημοτική Αγορά να παραμείνει κλειστή ει δυνατόν ένα μόνο καλοκαίρι.

 

  • Το έργο θα γίνει όπως προβλέπεται από τη μελέτη ενιαίο και θα αναζητηθούν τρόποι προκειμένου να μειωθεί ο χρόνος υλοποίησης.

 

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης και του συντονισμού θα υπάρξει:

 

  • Ευρεία συνάντηση-ενημέρωση τόσο με τους καταστηματάρχες της Αγοράς όσο και με τους δημότες.

 

  • Η διατήρηση του παραδοσιακού – Ιστορικού χαρακτήρα της Δημοτικής Αγοράς, αποτελεί αναγκαία και ικανή συνθήκη κάτι που θα προβλέπεται και στο νέο κανονισμό λειτουργίας».

 

p1

 

p2

Αρχεία

  1. 1mm