Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

11/4/2016, Θερμή υποδοχή στον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στις εκδηλώσεις της 75ης επετείου της Μάχης της Κρήτης στην Αυστραλία

11.04.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:04

Στις εκδηλώσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Απριλίου στη Μελβούρνη της Αυστραλίας για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, αποδεχόμενος σχετική πρόσκληση των Κρητικών Σωματείων της Μελβούρνης. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από την Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης, την Κρητική Αδελφότητα Μελβούρνης, υπό την αιγίδα της Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και του Συντονιστικού Συμβουλίου Μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης.

Η υποδοχή, που επιφυλάχτηκε τόσο στον Δήμαρχο Χανίων όσο και στους υπολοίπους εκπροσώπους της ελληνικής αποστολής ήταν πολύ θερμή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στις εν λόγω εκδηλώσεις έδωσε το παρόν Δήμαρχος Χανίων, εκπροσωπώντας επίσημα τα Χανιά.

Σε ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης, που οργάνωσαν τα ομογενειακά σωματεία προς τιμή της ελληνικής αποστολής, της κυβέρνησης της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, και των τριών βετεράνων Αυστραλών μαχητών, που κατοικούν στη Μελβούρνη, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι είναι ηθική μας υποχρέωση να αποδίδουμε την οφειλόμενοι τιμή σε εκείνους, που πιστοί στα ιδανικά της ελευθερίας πάλεψαν και θυσιάστηκαν σε μια κοινή προσπάθεια αποτροπής του εισβολέα.

Η μεγάλη απόσταση μεταξύ Κρήτης και Αυστραλίας δεν στάθηκε αποτρεπτική αναφορικά με την απόφαση μου να παρευρεθώ στις σημαντικές επετειακές εκδηλώσεις, μεταφέροντας με την ευκαιρία της παρουσίας μου και τους εγκάρδιους χαιρετισμούς των συνδημοτών μου, προς όλους εσάς τους ομογενείς αδελφούς μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, προσθέτοντας ότι έπειτα από ενέργειες του και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων κατασκευάστηκε μνημείο στην οδό Τσικαλαριών, όπου τοποθετήθηκε πλακέτα, καθώς και πληροφοριακές πινακίδες, προς τιμήν των ηρώων της Μάχης της 42η οδού.

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων δεν παρέλειψε να αναφερθεί ιδιαιτέρως στους ανθρώπους, που βρέθηκαν πριν από 75 χρόνια στην Κρήτη, τους Βετεράνους Αυστραλούς ήρωες, ευχαριστώντας τους θερμά για την προσφορά, την αυτοθυσία και τον αγώνα τους.

Χρέος όλων μας σήμερα είναι να διατηρήσουμε άφθαρτες τις διαχρονικές αξίες, που εκείνοι μας κληροδότησαν με εκατόμβες θυσιών και να εγγυηθούμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την αξιοπρέπεια, την πρόοδο και την ευημερία για μία πατρίδα περήφανη και ελεύθερη”, κατέληξε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Χανίων, απευθύνοντας παράλληλα στους εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας πρόσκληση για τις επετειακές εκδηλώσεις της Μάχης της Κρήτης, που διοργανώνονται από τις 15 έως τις 22 Μαΐου στα Χανιά.

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος Χανίων θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τους Επισκόπους Δέρβης, κ. Ιεζεκιήλ, και Μιλητουπόλεως, Ιάκωβο. Παράλληλα, ο κ. Βάμβουκας, θα επισκεφθεί το Κοινοβούλιο, θα έχει συνάντηση με την Επιτροπή Φιλίας Ελλάδας – Αυστραλίας, ενώ συναντήσεις από πλευράς του Δημάρχου Χανίων θα πραγματοποιηθούν και με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό της επίσκεψης του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στη Μελβούρνη της Αυστραλίας.

p1

Κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο Χανίων, Τ. Βάμβουκα, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη της Μελβούρνης, παρουσία του Γενικού Κυβερνήτη της Αυστραλίας, κ. Peter Cosgrove, του Υπουργού, κ. Martin Foley, του αρχηγού της Αντιπολίτευσης της Βικτώρια, του Επιτελάρχη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, κ. Γκαζογιάννη, και της Προξένου, κας. Σημαντηράκη.

p2

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, με τον Γενικό Κυβερνήτη της Αυστραλίας, κ. Peter Cosgrove.

p3

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, και η σύζυγος του με τον Βετεράνο Αυστραλό, κ. John Moller.

p4

Μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη στη Μελβούρνη, διακρίνεται ο Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, ο Επιτελάρχης, κ. Γκαζογιάννης και η Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, κα. Σημαντηράκη.

p5

Ομιλία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, σε εκδήλωση ομογενειακών σωματείων, προς τιμή των επισήμων από την Ελλάδα, την Κυβέρνηση της Αυστραλίας & της Νέας Ζηλανδίας και των τριών Βετεράνων Αυστραλών μαχητών, που κατοικούν στη Μελβούρνη.

p6

Συνομιλία Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, και προσφορά δώρων στους Βετεράνους της Μάχης της Κρήτης: LES MANNING, 107 ετών, και NORM MADDOCK, 91 ετών, που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση από τους 7 Αυστραλούς, που έλαβαν μέρος στη Μάχη της Κρήτης και είναι εν ζωή. Διακρίνεται όρθιος ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Μελβούρνης, κ. Γιάννης Νικολακάκης.

p7

Ανταλλαγή δώρων με τον Πρόεδρο της Κρητικής Αδελφότητας Μελβούρνης, κ. Δημήτρη Χουδαλάκη.

p7

p8