Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

22/9/2016, Η απάντηση του Δημάρχου Χανίων Τ. Βάμβουκα στην ανακοίνωση της Ε.Λ.Μ.Ε. Χανίων

22.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 19:15

 

«Προς άρση οιασδήποτε παρερμηνείας και παραφιλολογίας, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα της σχολικής στέγης είναι μια από τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής Χανίων, από την πρώτη κιόλας ημέρα της θητείας μας και οι προσπάθειές μας μόνο επικοινωνιακές δεν είναι.

 

Το τι έγινε τα τελευταία 12 χρόνια που αναφέρεται στην ανακοίνωση το γνωρίζουμε, ας κριθούμε για τα όσα πράττουμε το διάστημα που διοικούμε.

 

Ευθυνόμαστε για τα τελευταία δύο έτη, στα οποία εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τις, σε πολλές περιπτώσεις, προβληματικές και ελλιπείς σχολικές, υποδομές του Δήμου μας. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε εκτεταμένες συντηρήσεις σχολείων και μεταξύ άλλων επικεντρώνουμε τις προσπάθειές μας στο ξεκαθάρισμα των προβληματικών οικοπέδων που κληρονομήσαμε και που προορίζονται για νέες σχολικές μονάδες. Κάτι που δεν φρόντισε κανείς πριν από μας…

 

Υπενθυμίζουμε ωστόσο ότι:

 

Στρατηγική μας επιλογή είναι η γρήγορη κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Στα πλαίσια αυτά, από το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα, ο Δήμος Χανίων έχει επανειλημμένα ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού την ανέγερση σχολείων μέσω των Σ.Δ.Ι.Τ. λόγω της άμεσης και επιτακτικής ανάγκης κατασκευής μεγάλου αριθμού σχολικών μονάδων, 10 συνολικά, ώστε να επιλυθούν οριστικά τα μεγάλα χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης στο Δήμο μας. Προτείνεται η μέθοδος αυτή, καθώς εξασφαλίζει ταχύτητα, καλή κατασκευή και μακροχρόνια συντήρηση των κτιριακών υποδομών, όπως έχει άλλωστε αποδειχτεί στην Αττική όπου εφαρμόζεται με επιτυχία με την ανέγερση 24 νέων σχολικών μονάδων».