Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

29/9/2016, Ομόφωνη έγκριση από το Δ.Σ. Χανίων της πρότασης για τη “Στρατηγική Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Β.Α.Α.) του Δήμου Χανίων”

29.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:09

Ομόφωνα ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28/9/2016 η υποβολή πρότασης “Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.) Δήμου Χανίων”, με την οποία ο Δήμος διεκδικεί από το Ε.Π. Κρήτης 2014-2020, έργα, ύψους περίπου 10 εκ. ευρώ. Η Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στοχεύει στην υλοποίηση του οράματος της δημοτικής αρχής, που ενσωματώνεται στον τίτλο της πρότασης: «Η Αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου των Χανίων με όρους αειφορίας – κοινωνικής συνοχής REvitalizing the COre for DEvelopment – RECODE».

Μεταξύ άλλων, προτείνονται παρεμβάσεις, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αναζωογόνηση του Αστικού Κέντρου των Χανίων. Καθοριστικό ρόλο στο εγχείρημα αυτό έχει η υλοποίηση ενός «πράσινου» αστικού δικτύου, που περιλαμβάνει παρεμβάσεις χρήσης εναλλακτικών - φιλικών προς το περιβάλλον μέσων μεταφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, προτείνεται η δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων σε κύριες αρτηρίες της πόλης των Χανίων, καθώς και η επέκταση του συστήματος σταθμών αυτόματης διάθεσης ποδηλάτων, έργο, που με μεγάλη επιτυχία έχει υλοποιηθεί από το Δήμο Χανίων στην Παλιά Πόλη Χανίων.

Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνει:

“Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίηση μου για το γεγονός ότι ψηφίστηκε ομόφωνα κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων η μεγάλη και οραματική παρέμβαση, που έχουμε σχεδιάσει για το ευρύτερο κέντρο της πόλης των Χανίων, με στόχο την προσβασιμότητα από τις παρυφές της Χαλέπας μέχρι την Παλιά Πόλη και την περιοχή της Νέας Χώρας.

Η ομοφωνία αυτή από όλες τις παρατάξεις αποδεικνύει ότι η πόλη μας έχει ανάγκη από αναπτυξιακά έργα, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, αλλάζοντας την εικόνα του αστικού μας κέντρου.

Οι προτάσεις μας είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, καθώς προέκυψαν έπειτα και από επιμέρους συναντήσεις, που είχαμε το προηγούμενο διάστημα με Φορείς των Χανίων.

Απαιτείται προσεκτικός σχεδιασμός και μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να διευθετηθούν ζητήματα, που για δεκαετίες “ταλαιπωρούν” την πόλη μας και τα οποία προφανώς είναι αδύνατον να λυθούν σε μια διετία. Για την υλοποίηση του κοινού μας οράματος χρειάζονται σχεδιασμοί και συνεργασία και όχι ανέξοδη κριτική και συκοφαντίες, που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν το συμφέρον της πόλης μας”.  

1

2

 

Αρχεία

  1. dimotikosivmouli