Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

02/12/2016, Παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2016» στις 5/12/2016 στο Κ.Α.Μ.

02.12.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 01:12

Με αφορμή την παρουσίαση της ετήσιας έκδοσης του Δήμου Χανίων «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2016», η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5/12/2016, στις 19.00, στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι) παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 2/12/16 στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, και η Επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδ. Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

“Η δωρεάν διανομή αυτού του τόμου στους συμπολίτες μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουν πλευρές του παρελθόντος και του παρόντος μας σε ιστορικό, κοινωνικό, λογοτεχνικό, λαογραφικό, καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό επίπεδο και συγχρόνως αναδεικνύει μελέτες κι εργασίες σημαντικών ανθρώπων, που ασχολούνται με τον τόπο μας”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Περράκη, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω έκδοση αποτελεί εργαλείο τοπικής ιστορίας, το οποίο είναι ζητούμενο και για την εκπαίδευση.

Η κα. Περράκη ευχαρίστησε ιδιαιτέρως την Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, καθώς και τα μέλη της συντακτικής επιτροπής, όπως επίσης και τους συνεργάτες – συγγραφείς του τόμου.

Από την πλευρά της η Επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, τόνισε ότι στον 10ο τόμο περιλαμβάνονται δεκαπέντε εξαιρετικές εργασίες, οι οποίες επικεντρώνονται στη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη μεγάλη αιματηρή Κρητική Επανάσταση 1866-69, αλλά και 80 χρόνια από το θάνατο του Εθνάρχη, Ελευθερίου Βενιζέλου.

Σε συνάρτηση με τις δύο μεγάλες επετείους είναι και το εικονογραφικό παράρτημα, αλλά και το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο του τόμου. Το “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” είναι προσιτό και προσβάσιμο στο μέσο αναγνώστη, προσφέροντας γνώσεις σε ιστορικά κυρίως θέματα αλλά και άλλα πεδία, επεσήμανε η κα. Σημανδηράκη, τονίζοντας ότι το ενδιαφέρον γα τη συγκεκριμένη έκδοση από τους απλούς πολίτες αλλά και τους πνευματικούς φορείς και τα ανώτατα ιδρύματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό είναι μεγάλο.

Σημειώνεται ότι είναι ήδη διαθέσιμα και τα σχετικά ανάτυπα για τους συγγραφείς, ενώ το αναγνωστικό κοινό θα μπορεί να παραλαμβάνει την έκδοση, η οποία θα διατίθεται δωρεάν, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης για την παρουσίασή της.

photo1

photo2

photo3