Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

22/9/2016, Με επιτυχία η “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο” στον Δήμο Χανίων – Ανάδειξη & βελτίωση των καθημερινών προβλημάτων μετακίνησης στους στόχους της δημοτικής αρχής

22.09.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

 

Με στόχο να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα καθημερινά προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας, προσκαλέσαμε όσους χρησιμοποιούν βοηθητικά μέσα για να κινηθούν στην πόλη, μητέρες με καρότσια, καθώς και συμπολίτες μας, που ενδιαφέρονται για την προσβασιμότητα στην πόλη μας, να περπατήσουμε μαζί σε πραγματικές συνθήκες, στο πλαίσιο της φετινής “Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Πέμπτη 22/9/2016, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”, με κεντρικό σύνθημα: “Επιλέγω να μετακινηθώ με τον πιο ωφ€λιμο τρόπο” .

Θα πρέπει, ωστόσο, να αλλάξουμε και τη συμπεριφορά μας αναφορικά με τα εμπόδια, που κάθε μέρα βάζουμε σε αυτούς τους ανθρώπους, που πρέπει να κινηθούν, ενώ αναφορικά με τις υποδομές ως Δήμος Χανίων κάνουμε τη μέγιστη προσπάθεια για να τις βελτιώσουμε, παρεμβαίνοντας ήδη σε πολλά σημεία”, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, ευχαριστώντας τους ιδιοκτήτες των οργανωμένων χώρων στάθμευσης, που συμμετείχαν στις δράσεις, παραχωρώντας τους χώρους τους, χωρίς αντίτιμο, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι δρόμοι της πόλης μας, καθώς και τη διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε., για τη δωρεάν μεταφορά των συμπολιτών μας από και προς τις εργασίες τους.

Στον περίπατο στην πόλη, ο οποίος ξεκίνησε από την πλατεία Κολοκοτρώνη και ολοκληρώθηκε, μέσω των οδών Αποκορώνου, Κορνάρου (η αποκατάσταση & ανάπλαση των πεζοδρομίων της οποίας έχει ήδη δημοπρατηθεί) και Τζανακάκη, στον Δημοτικό Κήπο, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αστυνομικός Δ/ντής Χανίων, Γεώργιος Λυμπινάκης, ο αναπληρωτής Δ/ντής Τροχαίας Χανίων, Ευτύχης Μαρκαντωνάκης, εκπρόσωποι Σωματείων ΑΜΕΑ και πολιτών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην καθημερινή μετακίνηση τους στο κέντρο της πόλης.

Σημειώνεται ότι στη δράση συμμετείχαν το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων Α.Ε., η Αστυνομική Δ/νση Χανίων, το Τμήμα Τροχαίας, Σωματεία ΑμεΑ, ομάδες πολιτών, που διεκδικούν την απρόσκοπτη μετακίνηση τους, το Δημοτικό πάρκινγκ “ΚΥΔΩΝ” και ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης της πόλης μας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Πέμπτη 22/9/2016, το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων θα είναι ανοιχτό για το κοινό έως τις 19.00. Οι δημότες, που θα το επισκεφθούν, θα ενημερωθούν για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Ο Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. του Δήμου Χανίων με τα παιδιά των Κέντρων Παιδικής Δημιουργίας θα πραγματοποιήσει επίσης διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Η φανταστική μου πόλη χωρίς αυτοκίνητο» στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ενώ θα διοργανωθούν και δρώμενα για παιδιά με τα ποδήλατα, που είναι διαθέσιμα στο Πάρκο. Στα παιδιά θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής και δώρα σχετικά με το μήνυμα της ημέρας.