Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

29/7/2016, Κατεδάφιση αυθαίρετου & επικίνδυνου παραπήγματος στην περιοχή της Σπλάντζιας – Η ανάπλαση του πάρκου στους άμεσους στόχους της δημοτικής αρχής

01.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 11:53

Στην κατεδάφιση αυθαίρετου και επικίνδυνου παραπήγματος, που αποτελούσε για χρόνια εστία μόλυνσης για την περιοχή της Σπλάντζιας, προχώρησε την Παρασκευή 29/7/2016, ο Δήμος Χανίων. Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ. και του Τμήματος Τροχαίας Χανίων, καθαρίστηκε ο χώρος της πλατείας, που βρίσκεται πίσω από το Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, στη συμβολή των οδών Δασκαλογιάννη & Επ. Νικηφόρου. Μάλιστα, άμεσα προσωπικό πιστοποιημένης εταιρείας θα απομακρύνει τα φύλλα αμιαντοτσιμένου, που είχαν τοποθετηθεί στη στέγη του παραπήγματος.

Προχωρούμε στην κατεδάφιση του επικίνδυνου αυτού κτίσματος στο πλαίσιο του προγραμματισμού της δημοτικής μας αρχής για τον ευπρεπισμό της πόλης και σε συνέχεια και άλλων παρεμβάσεων, που προωθούμε, όπως καθαρισμούς περιοχών, απομάκρυνση εγκαταλειμμένων περιπτέρων, επικίνδυνων κτισμάτων, κ.α., που επιβαρύνουν περιοχές του Δήμου μας”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, παρατηρώντας ότι επρόκειτο για ένα μεταπολεμικό παράπηγμα, το οποίο κατοικούνταν αδιαλείπτως εδώ και πολλά χρόνια από μία γυναίκα με προβλήματα υγείας, ενώ στη συνέχεια ο χώρος καταλήφθηκε από διαφόρους αγνώστων στοιχείων.

Προβήκαμε σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες ως Δήμος, ενημερώσαμε ότι σήμερα θα προχωρήσουμε στην κατεδάφιση, έτσι αυτή τη στιγμή έχουμε σε εξέλιξη το σημαντικό έργο του καθαρισμού και της ανάπλασης αυτής της όμορφης γωνιάς της πόλης μας προς χρήση των συμπολιτών και των επισκεπτών μας”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, τονίζοντας ότι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία του Δήμου, όπου έχει εντοπιστεί η ανάγκη βελτίωσης.

Ακολουθεί οπτικοακουστικό υλικό

 

 

p1

p2

p2

p3

p4

p5