Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

18/5/2016, Απάντηση Δήμου Χανίων στις δηλώσεις του Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης περί ανταποδοτικών δημοτικών τελών

18.05.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Ο Δήμος Χανίων έχει αποδείξει ότι βλέπει το Πολυτεχνείο Κρήτης ως έναν πολύτιμο συνεργάτη και ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας λόγος αντιπαράθεσης. Όπως άλλωστε δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, προτίθεται να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που έχει για να διευθετηθούν οι υφιστάμενες διαφορές με το ίδρυμα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να έχει τη δικαιότερη δυνατή επιβάρυνση ανταποδοτικών τελών στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας.

Συγκεκριμένα, οι αρμόδιες υπηρεσίες εξετάζουν τη δυνατότητα υπαγωγής τόσο του Πολυτεχνείου όσο και του ΤΕΙ σε νέο ειδικό μειωμένο συντελεστή ανταποδοτικών τελών που θα θεσπιστεί από το δημοτικό συμβούλιο Χανίων. Και αυτό μάλιστα επισπεύδοντας τις κινήσεις του και χωρίς να περιμένουμε πιθανολογούμενη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Έως τότε δεν έχει κανένα νόημα η συνέχεια μιας αντιπαράθεσης χωρίς περιεχόμενο, ειδικά από τη στιγμή που το Πολυτεχνείο Κρήτης δεν έχει μέχρι σήμερα καταβάλει δημοτικά τέλη.

Τέλος και σε ότι αφορά το ΚΑΜ, πρέπει να πούμε ότι αυτό έχει οριστικά διευθετηθεί ως ακίνητο του Δήμου Χανίων προ πολλών ετών.