Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

31/8/2016, Υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας Δήμου Χανίων – Φορέα Πολιτισμού Ρ.Ι.Κ.

31.08.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 09:08

Η δημιουργία ενός άτυπου νησιωτικού πολιτιστικού δικτύου, που θα επικεντρώνεται στην προστασία, ανάδειξη, προώθηση και προβολή του πολιτιστικού αποθέματος και του πολιτισμικού προϊόντος των νησιωτικών περιοχών της Ελλάδας περιλαμβάνεται στους στόχους του πρωτοκόλλου συνεργασίας, που υπεγράφη σήμερα, Τρίτη 31/8/2016, από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Θανάση Τσώκο.

“Ήταν μεγάλη η χαρά μας να υποδεχτούμε στο Δημαρχείο την αντιπροσωπεία των αδελφών μας Κυπρίων, με σκοπό να υπογράψουμε ένα πολιτιστικό πρωτόκολλο συνεργασίας για την ενδυνάμωση της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και της αλληλοϋποστήριξης, μέσα από την ανάπτυξη κοινών δράσεων”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι μέσω της συγκεκριμένης συνεργασίας ενισχύονται οι πολιτιστικές ανταλλαγές, αλλά και η οικονομία των δύο νησιών.

“Τα Χανιά είναι γνωστό ότι έχουν πολύ στενούς δεσμούς με την Κύπρο, καθώς ο Δήμος μας έχει αδελφοποιηθεί με Δήμους της Μεγαλονήσου, υπάρχει η αεροπορική σύνδεση, που μας βοηθάει, ενώ ανταλλαγές πραγματοποιούνται και στον εκπαιδευτικό τομέα, μέσω των Πανεπιστημίων μας. Αναπτύσσουμε την εξωστρέφεια μας, ενώ παράλληλα επικοινωνούμε καλύτερα με τις περιοχές, που συμμετέχουν στο εν λόγω δίκτυο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας. 

“Στόχος είναι η ανταλλαγή ιδεών και η ανάπτυξη κοινών δράσεων, οι οποίες θα ενδυναμώσουν την αλληλεγγύη και την αλληλοϋποστήριξη ανάμεσα στα δύο νησιά. Είναι σημαντική αυτή η ανταλλαγή, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, που βιώνουμε όλοι μας”, επεσήμανε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ρ.Ι.Κ., Θανάσης Τσώκος.

Της υπογραφής του Πρωτοκόλλου, ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.

Στο μεταξύ, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία 1866 η κοινή εκδήλωση Δήμου Χανίων – Φορέα Πολιτισμού Ρ.Ι.Κ.με τίτλο: “Κύπρος – Κρήτη αδελφάδες πρώτες...”, στην οποία συμμετείχαν παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα τόσο από την Κύπρο, όσο και από τα Χανιά. Η εκδήλωση εντασσόταν στη δέσμη των παράλληλων δράσεων του «Αγροτικού Αυγούστου 2016».

Σημειώνεται ότι στην αντιπροσωπεία του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος, ο Γενικός Διευθυντής, οι Διευθυντές Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου, Παραγωγοί προγραμμάτων, καλλιτεχνικά και παραδοσιακά μουσικοχορευτικά σχήματα από την Κύπρο, ακροατές και τηλεθεατές του Ρ.Ι.Κ. 

p1

p2

p2

p3

p4

p4

p4

p3

p3

p3