Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2016

13/5/2016, Τοποθέτηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα σε απάντηση Συνέντευξης Γ. Σαρρή

13.05.2016 | Ώρα δημοσίευσης: 09:05

Δίνεται στη δημοσιότητα η ακόλουθη τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, έπειτα από τη Συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε την Πέμπτη 12/5/2016, στην Αίθουσα Τύπου του Δημαρχείου Χανίων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία των Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος», Γιάννης Σαρρής.

«Τον κ. Σαρρή μάλλον τον πρόλαβαν οι εξελίξεις και δεν είχε κάτι ουσιαστικό να πει στην προαναγγελθείσα συνέντευξή του. Μας απογοήτευσε η παραπολιτική κριτική του και περιμέναμε από αυτόν να είναι πιο προσεκτικός στις τοποθετήσεις του όσον αφορά την πολιτική της δημοτικής αρχής. Άλλωστε δεν έχουν περάσει ούτε 10 μέρες από τις ριζικές αποφάσεις αλλαγών του Δημάρχου στο σχήμα των Αντιδημάρχων, που από μόνες τους διαψεύδουν όλα όσα ισχυρίζεται περί «παλαιοκομματικών πρακτικών, αδιαφάνειας και προεκλογικών πελατειακών δεσμεύσεων».

Ο κ. Σαρρής με εντελώς άκαιρο τρόπο θίγει θέματα όπως:

  • Το διαγωνισμό καθαριότητας, όπου διαμαρτύρεται γιατί άργησε να βγει, αλλά ξεχνάει το εξαιρετικά σημαντικό ότι έγινε τομή διαφάνειας από τη δημοτική αρχή και εξοικονομήθηκαν 250.000 € για περισσότερο παραγόμενο έργο.

  • Αναφέρεται στα τραπεζοκαθίσματα του παλιού λιμανιού, βλέποντας το δέντρο και χάνοντας το δάσος, που είναι η τολμηρή παρέμβαση της δημοτικής αρχής η οποία περιορίζει τις καταλήψεις του δημόσιου χώρου, όπως καμία άλλη δημοτική αρχή δεν τόλμησε μέχρι σήμερα.

  • Ερωτά για τη θέση του Δημάρχου σχετικά με την μελέτη κυκλοφοριακής σύνδεσης στο Πλατάνι Σούδας, όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος πρότεινε τη λύση που ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο και η οποία εξασφαλίζει τη μέγιστη οδική ασφάλεια.

Είναι τέλος οξύμωρο να δηλώνει ο κ. Σαρρής ότι στηρίζει κάθε θετική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και την ίδια στιγμή να μην βρίσκει μία καλή κουβέντα για όλα αυτά που η κοινωνία των Χανίων θεωρεί τολμηρά και θετικά, αλλά που μάλλον δεν φαίνεται να αναγνωρίζει ο ίδιος.

Από τον κ. Σαρρή περιμέναμε και θα περιμένουμε εποικοδομητική στάση στα θέματα του Δήμου και η Δημοτική Αρχή του έχει δώσει και θα του δώσει πολλές ευκαιρίες γι΄αυτό στο μέλλον».