Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

30/8/2017, Διευκρινίσεις για την κατανομή των ωρών στα Κλειστά Γυμναστήρια: Από τον Δήμο Χανίων

30.08.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 09:08

Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για την κατανομή των ωρών στα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου Χανίων, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Η 11μελής διαπαρα­­­­ταξιακή Επιτροπή Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, κατόπιν δύο συνεδριάσεων, όρισε για πρώτη φορά αντικειμενικά κριτήρια κατανομής των ωρών στα Κλειστά Γυμναστήρια του Δήμου, δεδομένου ότι υπάρχει αύξηση των αναγκών αγωνιστικών τμημάτων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Όλα τα αθλητικά σωματεία είχαν ενημερωθεί 12 ημέρες νωρίτερα για τα κριτήρια κατανομής ωρών και δεν είχαν εκφράσει καμία ένσταση τόσο νωρίτερα όσο και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Στη συνάντηση της Επιτροπής για την κατανομή των ωρών στις 25/8, εκτελέστηκαν στο ακέραιο οι αποφάσεις, που είχαν εγκριθεί ομόφωνα από τα μέλη της Επιτροπής. Όλοι οι εκπρόσωποι των σωματείων συμφώνησαν και υπέγραψαν το τελικό πρόγραμμα συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου του «Α.Ο. Κύδων», ο οποίος δεν εξέφρασε κάποια διαφωνία με τη διαδικασία. 

Αναφορικά με τον κ. Αδοντάκη ο οποίος αδίκως έγινε στόχος επικρίσεων, υπενθυμίζουμε ότι έχει οριστεί στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Αθλητισμού από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Ο κ. Αδοντάκης έχει υπάρξει επίσης και αθλητής του «Α.Ο. Κύδων» κατά τη διάρκεια της θητείας του και ουδέποτε υπήρξε η παραμικρή αμφισβήτηση της αντικειμενικότητάς του. Για δε την Προϊσταμένη του Τμήματος Αθλητισμού του Δήμου Χανίων, η οποία κατηγορείται για μεροληψία, αναφέρουμε ότι ήταν μόνο ένα από τα 11 μέλη της Επιτροπής η οποία ομόφωνα και με τη θετική ψήφο του παρισταμένου μέλους του Ε.Α.Κ. έθεσε τα κριτήρια κατανομής.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η κριτική, που ασκήθηκε από τον «Α.Ο. Κύδων» δεν έχει καμία απολύτως βάση.

Παρόλα αυτά η Δημοτική Αρχή των Χανίων έχει αποδείξει ότι ο διάλογος αποτελεί συστατικό στοιχειό της λογικής της και δέχτηκε άμεσα τον πρόεδρο του «Α.Ο. Κύδων» και Πρόεδρο του Ε.Α.Κ.Χ.,  κ. Σάκη Κουβάτσο, συνοδευόμενο από πολυμελή επιτροπή του «Α.Ο. Κύδων». Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μαζί  με μέλη της Επιτροπής Αθλητισμού άκουσε τις αιτιάσεις και προτάσεις τους, σε μια εκτεταμένη και γόνιμη συζήτηση, όπου αναζητήθηκε κοινός τόπος. Τα θέματα, που τέθηκαν σε διάλογο, θα τεθούν υπόψη των αρμοδίων οργάνων του Δήμου, τα οποία και θα αποφασίσουν πάντα με γνώμονα την ισονομία και την αντικειμενικότητα μεταξύ των αθλητικών σωματείων, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Χανίων.