Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

1/11/2017, Συμφωνία καταστηματαρχών Δ. Αγοράς για την τμηματική ανακατασκευή της – Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Ορόσημο για τον Δήμο μας η σημερινή συμφωνία”

01.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:11

Ορόσημο για τον Δήμο μας χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, καθώς ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Ένωσης Καταστηματαρχών της Δημοτικής Αγοράς, Παναγιώτης Κλειδαράς, παρέδωσε στη δημοτική αρχή το κείμενο της συμφωνίας για τμηματική ανακατασκευή του μνημείου, υπογεγραμμένο από το σύνολο των επαγγελματιών, που δραστηριοποιούνται εντός του κτιρίου.

Πρόκειται για μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη, καθώς έπειτα από όλες τις προσπάθειες, που έχουμε καταβάλλει, βρισκόμαστε πλέον στο σωστό δρόμο και μπορούμε ως Δήμος να ξεκινήσουμε τη διαδικασία για να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε ανάδοχο εργολάβο, έπειτα από διεθνή διαγωνισμό”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας.

Η δημοτική αρχή αναλαμβάνει τώρα την πολύ μεγάλη ευθύνη να εξευρεθούν οι απαιτούμενοι πόροι, που θα συμπληρώσουν το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, που έχει ήδη εξασφαλιστεί από το 2015, με την υπογραφή του τότε Υπουργού, κ. Σταθάκη”, τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια θα οργανωθεί ο τρόπος της τμηματικής εκτέλεσης του έργου σε πέντε στάδια, ώστε να επιλυθεί και το ζήτημα του αύλειου χώρου της κεντρικής εισόδου της Δημοτικής Αγοράς.

Το ζήτημα της ανακατασκευής της Δημοτικής Αγοράς μπαίνει πλέον σε τροχιά οριστικής επίλυσης, ώστε το εμβληματικό αυτό κτίριο να αποτελέσει κόσμημα για την πόλη μας”, ανέφερε ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα προωθηθεί και ο εκσυγχρονισμός της λειτουργίας της. Επίσης, όπως γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Χανίων στην παρούσα φάση προωθείται στο κέντρο της πόλης μια σημαντική ανανέωση, βάσει των σχεδιασμών της δημοτικής αρχής, καθώς σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται η μελέτη ανάπλασης της οδού Τζανακάκη έως και την οδό Σκαλίδη. “Θ΄ αλλάξει η εικόνα του κέντρου της πόλης μας, η οποία έχει μπει πλέον σε διαφορετική τροχιά”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας. Μάλιστα, ο Δήμαρχος Χανίων κατά την τοποθέτησή του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους συνεργάτες του, τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών, τον Πρόεδρο, Π. Κλειδαρά, τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Καταστηματαρχών, καθώς και τον πρώην Πρόεδρο, κ. Τραχαλάκη, για τη συνεργασία.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργος Ξανθουδάκης, επεσήμανε ότι έπειτα από τη θετική αυτή εξέλιξη οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το εμβληματικό αυτό κτίριο να παρουσιάζει την εικόνα, που του αρμόζει.

Την ικανοποίηση τους για τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής, ώστε να ανακατασκευαστεί τμηματικά η Δημοτική Αγορά, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Καταστηματαρχών Δ. Αγοράς, Π. Κλειδαράς, καθώς και ο πρώην Πρόεδρος, Γ. Τραχαλάκης.

p1

p2