Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

20/9/2017, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Αλλάζουμε τη φιλοσοφία, που κινούμαστε” - Σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017”

20.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 03:09

Αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε τους ελαστικούς κυλίνδρους αποτροπής παράνομης στάθμευσης (κολωνάκια) στην οδό Χατζημιχάλη Γιάνναρη, δημιουργώντας ένας δοκιμαστικό ποδηλατόδρομο, θέλοντας να δείξουμε πόσο διαφορετική είναι η κίνηση στην πόλη μας με τη στήριξη των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και της εξασφάλισης ενός διαδρόμου για ποδήλατα”. Στη δήλωση αυτή προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 20/9/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, προσερχόμενος στη συγκεκριμένη οδό με ποδήλατο, στηρίζοντας και ο ίδιος τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, στο πλαίσιο των δράσεων, που διοργανώνει ο Δήμος για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017”.

Αλλάζουμε τη φιλοσοφία, που κινούμαστε. Θέλουμε να δείξουμε στους συνδημότες μας, πόσο μπορεί να αλλάξει ο τρόπος, που κινούμαστε στην πόλη, όπως άλλωστε προβλέπεται και στον σχεδιασμό μας. Οι τάσεις, που εφαρμόζονται στις πόλεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο πλέον, περιορίζουν τη χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο, με προτεραιότητα στους πεζούς και στα ΑμεΑ, στους ποδηλάτες, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Προς αυτή την κατεύθυνση ο σχεδιασμός μας για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Β.Α.Α.), προβλέπει ευρύτατες αναπλάσεις πεζοδρομίων και διευκόλυνση της χρήσης του ποδηλάτου και των δικύκλων γενικώς από το ανατολικό έως το δυτικό τμήμα της πόλης μας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βάμβουκας, επισημαίνοντας ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η αναδιάταξη και οργάνωση της στάσης / στάθμευσης των λεωφορείων, στην πλατεία 1866, προκειμένου να αποσυμφορηθεί το κέντρο των Χανίων και να διευκολυνθεί η μετεπιβίβαση από τη μία διαδρομή στην άλλη.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας” σε πεζόδρομο μετατράπηκε χθες, Τρίτη 19/9/2017, η οδός Τζανακάκη, από το ύψος του Δημοτικού Κήπου μέχρι τη Δημοτική Αγορά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Χανίων, με ενδιαφέροντα δρώμενα για παιδιά, μεταξύ των οποίων διαγωνισμό με ποδήλατα, πατίνια, τους οποίους επιμελήθηκε ο Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας, Γιάννης Σταγάκης, θεατρικό παιχνίδι, συναυλία, κ.α.

Το “παρών” έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη, δημοτικοί σύμβουλοι, πλήθος παιδιών, που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις, κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη 21/9/2017, στις 19.00, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για παιδιά, ηλικίας 10-12 ετών “Με γραμματόσημο ένα ποδήλατο”.