Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

21/9/2017, Στην κανονική κυκλοφοριακή της λειτουργία η οδός Χατζημιχάλη Γιάνναρη

21.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 12:09

 

Από τον Δήμο Χανίων γνωστοποιείται ότι επανήλθε σήμερα, Πέμπτη 21/9/2017, η οδός Χατζημιχάλη Γιάνναρη στην κανονική κυκλοφοριακή της λειτουργία, καθώς από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου τοποθετήθηκαν στην προβλεπόμενη πλέον απόσταση από το πεζοδρόμιο οι ελαστικοί κύλινδροι αποτροπής παράνομης στάθμευσης (κολωνάκια).

Παράλληλα, έγινε διαγράμμιση – επισήμανση της στάσης της αστικής συγκοινωνίας, ενώ μεταξύ των κυλίνδρων υπάρχει το προβλεπόμενο κενό ολιγόλεπτης στάσης για τη φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων των καταστημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι κύλινδροι τοποθετήθηκαν στην εν λόγω οδό στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας”, στην οποία συμμετέχει ο Δήμος Χανίων και ειδικότερα της δράσης: “Δημιουργία δοκιμαστικού ποδηλατόδρομου”. Στόχος της δράσης ήταν να παρουσιαστεί πόσο διαφορετική είναι η κίνηση στην πόλη με τη στήριξη των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, μεταξύ των οποίων και της εξασφάλισης ενός διαδρόμου για ποδήλατα.

Στον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη (Β.Α.Α.), όπως έχει επισημανθεί, προβλέπονται ευρύτατες αναπλάσεις πεζοδρομίων και διευκόλυνση της χρήσης του ποδηλάτου και των δικύκλων, με περιορισμό της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο, προτεραιότητα στους πεζούς και στα ΑμεΑ, στους ποδηλάτες, καθώς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι εκδηλώσεις του Δήμου Χανίων για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017”, οι οποίες έχουν στηριχθεί από τους συνδημότες μας δικαιώνοντας την προσπάθεια, που καταβάλλεται, ολοκληρώνονται σήμερα, Πέμπτη 21/9/2017, στις 19.00, με την εκδήλωση “Με γραμματόσημο ένα ποδήλατο”, στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.