Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

17/11/2017, Συνάντηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, με τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Γ. Ουρσουζίδη

17.11.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 08:11

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων, Γεώργιο Ουρσουζίδη, που βρίσκεται στα Χανιά στο πλαίσιο της ανακήρυξης  της σχολικής χρονιάς 2017-18 ως έτους οδικής ασφάλειας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, είχε σήμερα, Παρασκευή 17/11/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο Γραφείο του.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και η Βουλευτής Χανίων, Βάλια Βαγιωνάκη, συζητήθηκαν ζητήματα υποδομών, που προωθούνται από τη δημοτική αρχή και υποστηρίζουν μεταξύ άλλων και την οδική ασφάλεια.

Ειδικότερα, τονίστηκε η αναγκαιότητα κατασκευής πεζοδρομίων, σύμφωνα και με τη σχετική δέσμευση της Περιφέρειας, ώστε να συμπληρωθεί το τμήμα, που λείπει στη διαδρομή από το Πολυτεχνείο προς τα Κουνουπιδιανά, και να αυξηθεί, έπειτα από την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών από τον Δήμο Χανίων, η οδική ασφάλεια σε μια περιοχή, που το έχει μεγάλη ανάγκη.

Επίσης, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα κατασκευής του έργου «Δρόμος σύνδεσης περιαστικών Δημοτικών Ενοτήτων της πόλεως Χανίων», από το Βαμβακόπουλο μέχρι τη Σούδα, ο οποίος θα αποσυμφορήσει σημαντικά το υφιστάμενο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής της πόλης των Χανίων.

Παράλληλα, έγινε ενημέρωση από τον κ. Βάμβουκα για τη μελέτη, που έχει κατατεθεί από τον Δήμο Χανίων προς έγκριση περιβαλλοντικών όρων και αφορά τον κόμβο της Σούδας.

Ακόμη, έγινε ιδιαίτερη αναφορά από τον Δήμαρχο Χανίων στην ολοκλήρωση της μελέτης του δρόμου σύνδεσης Β.Ο.Α.Κ. με το Λιμάνι της Σούδας και το Αεροδρόμιο Χανίων και στην εν συνεχεία υλοποίησή του από τον οποίο διέρχεται καθημερινά σημαντικός αριθμός κατοίκων και επισκεπτών τόσο των Χανίων όσο και της δυτικής Κρήτης γενικότερα.

Ο Δήμαρχος Χανίων αναφέρθηκε τέλος στον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής για εκτενείς παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο, που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, όπως διαγραμμίσεις, κατασκευή και διαπλάτυνση πεζοδρομίων, τοποθέτηση ελαστικών κυλίνδρων (κολωνάκια), κ.α.

photo