Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

23/10/2017, Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα, για την απώλεια του σπουδαίου κινηματογραφιστή, Walter Lassaly

23.10.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 11:10

Ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, προέβη σήμερα, Δευτέρα 23/10/2017, στην ακόλουθη δήλωση, αναφορικά με την απώλεια του σπουδαίου κινηματογραφιστή, Walter Lassaly:

 

«Με συγκίνηση αποχαιρετούμε σήμερα τον διεθνούς φήμης κινηματογραφιστή, Walter Lassaly, που είχε επιλέξει ως κατοικία του τα Χανιά και ειδικότερα την περιοχή του Σταυρού Ακρωτηρίου, όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα της αθάνατης κινηματογραφικής ταινίας “ΖΟΡΜΠΑΣ”. Για τη συγκεκριμένη ταινία, που αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη προβολή της χώρας μας μέχρι σήμερα διεθνώς, ο Walter Lassaly βραβεύτηκε το 1964 με το OSCAR Φωτογραφίας. Ο σπουδαίος κινηματογραφιστής είχε επίσης συνεργαστεί σε αρκετές ταινίες με τον Μιχάλη Κακογιάννη και τον Τζέιμς Άιβορι.

 

Μάλιστα, ο ίδιος είχε εκφράσει την επιθυμία να παραστεί στην τελετή ονοματοθεσίας του Θεάτρου “Μίκης Θεοδωράκης”, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό, καθώς δεν του το επέτρεψε η κατάσταση της υγείας του.

 

Ως Δήμαρχος Χανίων εκ μέρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου και της κοινωνίας των Χανίων εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μας για τη μεγάλη αυτή απώλεια”.

photo