Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

25/9/2017, Δήμαρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας: “Στόχος μας να παραμένουμε μεταξύ των πιο προωθημένων Δήμων της Ευρώπης σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης” - Ικανοποίηση για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του Χ.Υ.Τ.Υ.

25.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

 

Εκφράζουμε τη μεγάλη μας ικανοποίηση σχετικά με την επιτυχή ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου της Δημιουργίας νέων Εγκαταστάσεων Χώρου Υγειονομικής Ταφής Στερεών Αποβλήτων- Χ.Υ.Τ.Υ., που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Είναι ένα έργο, ύψους 9,1 εκ. ευρώ, για το οποίο ως Δήμαρχος αλλά και ως ο μέχρι πρόσφατα Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., μαζί με τον νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους συνεργάτες μας, αγωνιστήκαμε στα τρία χρόνια της θητείας μας, ώστε να βρει χρηματοδότηση για να μπορέσει να κατασκευαστεί, ως το πιο επείγον θέμα, που ζητούσε επίλυση στο Νομό Χανίων, για να μην ζήσουμε ξανά δυσάρεστες καταστάσεις του παρελθόντος”. Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε σήμερα, Δευτέρα 25/9/2017, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε στο Γραφείο του, έπειτα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΣΠΑ 2014-2020 για την επέκταση του Χ.Υ.Τ.Υ. Χανίων.

 

Σε αυτή την πορεία διεκδίκησης η προετοιμασία μας ως φορέας ήταν πλήρης και είναι σημαντικό ότι εξ αρχής βρήκαμε την αμέριστη συμπαράσταση και τη βοήθεια πρώτα απ’ όλους του αρμοδίου Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας , κ. Γιώργου Σταθάκη, για την προώθηση και επιτάχυνση του έργου και οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια. Σημαντική επίσης ήταν η συμπαράσταση όλων των Βουλευτών των Χανίων, καθώς και η συμβολή του Περιφερειάρχη, κ. Σταύρου Αρναουτάκη, και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, κ. Νίκου Καλογερή, στην επίλυση του ζητήματος της χρηματοδότησης των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι η ολοκλήρωση του έργου κατασκευής των νέων εγκαταστάσεων υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, ενώ θα χρειαστούν στο μεταξύ διάστημα μικρότερα έργα για την εναπόθεση, καθώς οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις έχουν κορεστεί.

 

Μετά την ολοκλήρωση του στα Χανιά θα έχουμε προωθήσει και το τελευταίο σημαντικό και επείγον έργο υποδομής στο θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Έτσι και μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση της αναβάθμισης του εργοστασίου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και την ολοκλήρωση του Βιολογικού Καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., μπορούμε να πούμε ότι στα Χανιά βρισκόμαστε μπροστά, σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές της χώρας, στο θέμα της ορθής περιβαλλοντικά διαχείρισης υγρών και στερεών αποβλήτων”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, επισημαίνοντας ότι τόσο ο Δήμος όσο και οι Οργανισμοί του θα εξακολουθήσουν να εργάζονται με αμείωτους ρυθμούς στα ζητήματα ορθής διαχείρισης στερεών και υγρών αποβλήτων, “με στόχο να παραμένουμε στα επίπεδα των πιο προωθημένων Δήμων της Ευρώπης σε θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης”.

 

PHOTO