Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2017

22/9/2017, Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων για τον συντονισμό της υποδοχής & της φιλοξενίας Προσφύγων / Μεταναστών

22.09.2017 | Ώρα δημοσίευσης: 02:09

 

Ευρεία σύσκεψη, με θέμα: “Συντονισμός δράσης στο πλαίσιο πρώτης υποδοχής για τη φιλοξενία Προσφύγων / Μεταναστών, που φθάνουν χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις”, πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Δημαρχείο Χανίων, έπειτα από πρόσκληση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Ελευθερίας Αλιφιεράκη.

 

Στο πλαίσιο της σύσκεψης η κα. Αλιφιεράκη εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την άψογη συνεργασία με το Δήμο Χανίων, προκειμένου να παρέχεται στους συνανθρώπους μας κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στα Χανιά η μέγιστη συμπαράσταση σε όλα τα επίπεδα. “Ο Δήμος Χανίων καταβάλλει από ιδίους πόρους τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να εξασφαλίζεται πάντα – στο πλαίσιο της προσωρινής φιλοξενίας - χώρος φιλοξενίας, σίτιση, καθαριότητα, υγειονομικό υλικό, είδη ένδυσης και υπόδησης και κάθε άλλο απαραίτητο υλικό, προκειμένου να διευκολύνονται τόσο αυτοί οι άνθρωποι όσο και το έργο της Αστυνομίας, των γιατρών και όλων των Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που συνεισφέρουν κάθε φορά”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Αλιφιεράκη.

 

Στη συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι οι παρευρισκόμενοι δεσμεύτηκαν για συνεργασία και περαιτέρω συντονισμό, συμμετείχαν ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Μηνάς Βουλγαρίδης, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων, Παρασκευή Ορφανουδάκη, ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Φαρμακείου Ιατρείου Χανίων, Μανώλης Φραγκάκης, ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Χανίων, Δημήτρης Νικολακάκης, η Διευθύντρια Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Χανίων, Αθηνά Πετράκη, κ.α.

 

Στο μεταξύ, με αφορμή τη φιλοξενία Προσφύγων/ Μεταναστών στην Παιδική Εξοχή του Καλαθά, η κυρία Αλιφιεράκη ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Κατασκήνωσης, Νεκτάριο Αλεξανδράκη, για την εξαιρετική συνεργασία, ενώ, όπως η ίδια διευκρινίζει “είναι χρέος μας να ενημερώσουμε του συμπολίτες μας ότι δεν υπάρχει καμία ανάγκη σε προσφορά ειδών, καθώς αυτή καλύπτεται πλήρως από το Δήμο Χανίων σε συνεργασία με όσους βρίσκονται καθημερινά στο χώρο φιλοξενίας. Ειδικότερα, δε το ζήτημα της σίτισης έχει ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία, που πληροί όλες τις νόμιμες πιστοποιήσεις, ώστε να μπορεί ο Δήμος Χανίων να εγγυάται την υγιεινή και την ασφάλεια των προσφερόμενων τροφίμων και γευμάτων”.

photo