Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

17/7/2018, Στη δημοσιότητα η εισήγηση του Δημάρχου Χανίων που θα συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο (την Τετάρτη 18/7) για το στρατόπεδο Μαρκοπούλου.

17.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 05:07

Βάμβουκας:  “Μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία για τα Χανιά βαίνει προς υλοποίηση. Προτείνουμε στο Δ.Σ. την ικανοποίηση και του αιτήματος για την παραμονή της έκτασης  ως ελεύθερου χώρου – πρασίνου. ”
Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας δίνει στη δημοσιότητα την εισήγηση για τον καθορισμό χρήσης της γης του στρατόπεδου Μαρκοπούλου, θέμα που θα συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη (18/7) στις 15:30.
Πρόκειται για ένα ζήτημα που μπαίνει στην τελική του ευθεία, μετά από 66 χρόνια και το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της χανιώτικης κοινωνίας.

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας τονίζει: “Μετά την πολιτική συμφωνία που φέραμε, η οποία ικανοποιεί το πολύχρονο αίτημα  της  κοινωνίας των Χανίων για την  παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στο Δήμο Χανίων, στο σύνολό του, προτείνουμε στο Δ.Σ. την ικανοποίηση και του αιτήματος για την παραμονή της έκτασης  ως ελεύθερου χώρου – πρασίνου. Από την έκταση των 53 στρεμμάτων, τα 45 στρέμματα εισηγούμαστε να παραμένουν αδόμητα ως ελεύθεροι χώροι – πράσινο και μόνο τα 8 να  μπορούν να δομηθούν για  τις  κοινωφελείς και κοινόχρηστες  χρήσεις που θα αποφασιστούν”.