Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

15/3/2018, Συμμετοχή στην εμποροπανήγυρη της εορτής της Ζωοδόχου Πηγής (Χρυσοπηγής)

15.03.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:03

Ο Δήμος Χανίων καλεί τους ενδιαφερόμενους, που θέλουν να συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής (Χρυσοπηγής) στις 12 και 13 Απριλίου, να καταθέσουν αίτηση στη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων (Κ. Κριάρη 40, Μέγαρο Πάνθεον, 1ος όροφος πληροφορίες κ. Βλαζάκης, τηλέφωνο 28213-41648) μέχρι και τη Δευτέρα 26/03/2018.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν:

α) πωλητές, που διαθέτουν όλα τα νόμιμα φορολογικά παραστατικά και δεν είναι αδειούχοι λαϊκών αγορών, πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου, εφόσον διαθέτουν βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας,

β) πωλητές βιομηχανικών ειδών αδειούχοι λαϊκών αγορών,

γ) κάτοχοι παραγωγικής άδειας λαϊκών αγορών με αντικείμενο εκμετάλλευσης άνθη, φυτά και μεταποιημένα προϊόντα,

δ) αδειούχοι πλανόδιου ή στάσιμου εμπορίου με αντικείμενο πώλησης από τα επιτρεπόμενα στις αγορές του παρόντος,

ε) φυσικά πρόσωπα ή φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) για τη διάθεση αποκλειστικά έργων ιδίας παραγωγής των μελών τους, τα/οι οποία/οι δημιουργούν έργα τέχνης, καλλιτεχνήματα, χειροτεχνήματα και λοιπά έργα πρωτότυπης, αποκλειστικά δικής τους, καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τα είδη, που επιτρέπεται να πωλούνται, είναι τα παρακάτω:

  1. βιομηχανικά είδη πλην ηλεκτροδοτούμενων ηλεκτρικών ειδών και παιχνιδιών, όπως είδη ένδυσης νεωτερισμών, ψεύτικα κοσμήματα (φο μπιζού), λευκά είδη, ψιλικά, είδη υπόδησης, δερμάτινα είδη (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια), αυτόνομα μη ηλεκτροδοτούμενα ηλεκτρικά είδη, εκκλησιαστικά είδη, είδη ατομικής καθαριότητας ή οικιακής φροντίδας, μέσα συσκευασίας (χάρτινες, πλαστικές σακούλες), είδη υαλοπωλείου, πλαστικά με το μέτρο, είδη χαρτιού, εργαλεία και βιομηχανικά είδη κηπουρικής και ανθοκομίας,

  2. ξηροί καρποί, ζαχαρώδη προϊόντα,

  3. έργα τέχνης, καλλιτεχνήματα, χειροτεχνήματα και λοιπά έργα.

 

Η αίτηση θα συνοδεύεται απαραίτητα από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

I. την άδεια υπαίθριου εμπορίου που κατέχει ή τη βεβαίωση δραστηριοποίησης υπαίθριου εμπορίου ετήσιας διάρκειας (σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 38 του Ν. 4497/17),

II. βιβλιάριο υγείας, εφόσον πρόκειται για διάθεση τροφίμων,

III. δημοτική ενημερότητα.

Επίσης θα αναφέρονται σε αυτήν οι μέρες που θα συμμετέχουν, ο αριθμός των θέσεων, τα είδη προς πώληση, που επιθυμούν οι ενδιαφερόμενοι καθώς και τα πλήρη στοιχεία τους.

Οι άδειες θα εγκριθούν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με την υπ. αρ. 898/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων το τέλος συμμετοχής ανά θέση και ημέρα είναι 20 ευρώ.

Για να χορηγηθεί η ατομική άδεια συμμετοχής θα πρέπει να προσκομιστεί το αποδεικτικό πληρωμής του τέλους από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χανίων.