Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

13/12/2018, Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου τόμου του “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”

13.12.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 11:12

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018 από τον Δήμο Χανίων η εκδήλωση παρουσίασης του νέου, 12ου τόμου, της ετήσιας έκδοσης του «ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2018», στο κατάμεστο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου (Μεγάλο Αρσενάλι). Η παρουσίαση έγινε με παράλληλη προβολή σχετικών διαφανειών από την Επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, Ειδική Συνεργάτιδα των Γενικών Αρχείων του Κράτους.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε ότι φέτος συμπληρώνονται 120 χρόνια από την κήρυξη της Κρητικής Πολιτείας (1898), γι' αυτό και περιλαμβάνονται ανάλογες εργασίες, καθώς και σχετικό εικονογραφικό Παράρτημα. Στις σελίδες δε του νέου τόμου περιλαμβάνονται εργασίες καταξιωμένων ερευνητών, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά για την προθυμία συμμετοχής στην ανάδειξη άγνωστων πτυχών της ιστορίας και της πολιτισμικής εξέλιξης του τόπου μας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνω επίσης στα Μέλη της Συντακτικής Επιτροπής που έφεραν εις πέρας αφιλοκερδώς και με επιτυχία ένα δύσκολο έργο, καθώς και στην Επιμελήτρια της έκδοσης, που με υπευθυνότητα κράτησε για άλλη μια φορά το βάρος της εκδοτικής πορείας του τόμου”, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων.

Το ενδιαφέρον, που επιδεικνύει το αναγνωστικό κοινό για την απόκτηση των τόμων του ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ, μας πείθει ότι ο τόμος έχει την ανταπόκριση, που του αξίζει. Μάλιστα, η αναζήτησή της από πνευματικά επιστημονικά Ιδρύματα και φορείς καταδεικνύει ότι η έκδοση έχει καταξιωθεί ως μια σοβαρή κι αξιόπιστη πηγή τεκμηριωμένης γνώσης, επιβεβαιώνοντας ότι ως Δήμος έχουμε ενεργό ρόλο στην προβολή και διαμόρφωση του Πολιτισμού του τόπου μας”, κατέληξε στην τοποθέτησή του ο κ. Βάμβουκας.

Με την ολοκλήρωση της εργασίας διανεμήθηκε στους παρευρισκομένους ο νέος τόμος.

p1

p2

p3

p4