Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

19/10/2018, Ανοίγει τις πύλες του το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων "Chania Film Festival"

19.10.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 10:10

Το 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων / Chania Film Festival, το οποίο στηρίζει ο Δήμος Χανίων ως συνδιοργανωτής, θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Οκτωβρίου έως και τις 3 Νοεμβρίου 2018, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Το πρόγραμμα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ στην διεύθυνση: https://www.chaniafilmfestival.com/movies

Το 6ο φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018, προβάλλοντας μια από τις ταινίες - σταθμό στο Νεότερο Διεθνή Κινηματογράφο. 27 χρόνια μετά τη δημιουργία της, στην οθόνη μας: 

«Το μετέωρο βήμα του πελαργού»  του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Το Φεστιβάλ συναντά τη διαχρονικά επίκαιρη ταινία του μεγάλου Έλληνα σκηνοθέτη. Το 1991, Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, σκηνοθέτησε Το μετέωρο βήμα του πελαργού, την πρώτη ταινία της τριλογίας των συνόρων, με πρωταγωνιστές τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και την Ζαν Μορό. Ένα σημαντικό φιλμ  για τα πολιτικά αδιέξοδα, για τα διαταραγμένα και ασαφή σύνορα λόγω των πολέμων και των εμφυλίων συγκρούσεων. Σύνορα εθνικά, φυσικά ή ακόμα και συμβολικά.

Τιμώμενα πρόσωπα στην πρεμιέρα

Η κ.  Φοίβη Οικονομοπούλου-Αγγελοπούλου, σύντροφος στην ζωή και παραγωγός των ταινιών του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Η κ. Ελένη Καραίνδρου, συνθέτης και ο κ. Γιώργος Αρβανίτης, διευθυντής φωτογραφίας, σταθεροί συνεργάτες του σκηνοθέτη

Περισσότερες από 150 ταινίες που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος περιεχομένου, αλλά και κινηματογραφικής τέχνης συγκροτούν το φετινό πρόγραμμα. Μυθοπλασία και ντοκιμαντέρ, μικρού και μεγάλου μήκους ταινίες και σημαντικός αριθμός από animation εντάσσονται σ’ αυτό. Επίσης ειδικές προβολές, αφιερώματα, και ένας πλούσιος κατάλογος ταινιών και εργαστηρίων για σχολεία, στο πλαίσιο της δράσης cineΜαθήματα.  

Για 10 ημέρες η καρδιά της Κρήτης θα χτυπά κινηματογραφικά στα Χανιά! Όσοι βρεθούν στο 6ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, μεταξύ άλλων, θα ζήσουν μοναδικές εμπειρίες.

Αναλυτικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ καθώς και υλικό επικοινωνίας του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο:  https://drive.google.com/drive/folders/1iZncDwNffNhoTpmlSGjxOz3hVMae9RzQ?usp=sharing

p1

p2