Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

20/6/2018, Πραγματικότητα πλέον η δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ)

20.06.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 03:06

Πραγματικότητα πλέον η δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Βάμβουκας: “Η ανάδειξη και ο σεβασμός αυτού του όμορφου ιστορικού κτιρίου όπως μας το παρέδωσε ο χρόνος, ταιριάζει απόλυτα σε ένα δημόσιο φορέα όπως ο Δήμος μας”

p1

Μια πολύ σημαντική προσπάθεια του Δήμου Χανίων γίνεται πραγματικότητα και αφορά την έγκριση της πρότασης του Δήμου για τη χρηματοδότηση με 2,5 εκατομμύρια ευρώ της Νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων που θα στεγαστεί στο διατηρητέο κτήριο, επί της οδού Τζανακάκη.

 

Η δημιουργία της Νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός, αφού θα αποτελέσει τον “πυρήνα” του πολιτισμού της πόλης μας και θα φέρει τους Δημότες σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες.

p2

Η Δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες του Δήμου κατάφεραν με επίμονους και κατάλληλους χειρισμούς να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση για τη δημιουργία της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, από το “ΕΣΠΑ 2014 – 2020”, που χειρίζεται το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

 

Με αφορμή το σημαντικό αυτό γεγονός, η Δημοτική αρχή Χανίων παραχώρησε συνέντευξη τύπου, την Τετάρτη (20/6) το μεσημέρι στην αίθουσα “Ελευθέριος Βενιζέλος” της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Το “παρών” έδωσαν ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Φραγκάκης, οι Αντιδήμαρχοι Χανίων και Υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου, ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας τόνισε, Η επιλογή και η πρότασή μου ήταν, να μην προχωρήσουμε σε προσθήκη νέου κτηρίου σε επαφή με το διατηρητέο.

Ο βασικός λόγος είναι ότι ο Δήμος Χανίων δεν έπρεπε κατά την γνώμη μου να εξαντλήσει τους όρους δόμησης του οικοπέδου, όπως έχει γίνει σε πλείστες περιπτώσεις από ιδιώτες, διότι αυτό θα αποτελούσε μία αισθητική υποβάθμιση ενός ιστορικού κτηρίου που απέκτησε ο Δήμος μας.

Αντίθετα πιστεύω ότι η ανάδειξη, η ανακατασκευή και ο σεβασμός του όμορφου αυτού κτηρίου, όπως μας το παρέδωσε ο χρόνος, με τον περιβάλλοντα χώρο του, ταιριάζει απόλυτα σε ένα δημόσιο φορέα όπως ο Δήμος μας¨”.

p3

Ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, μεταξύ άλλων, πρόσθεσε, “Το γεγονός δε ότι βρίσκεται δίπλα στον Δημοτικό Κήπο και το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας, των οποίων προχωράει η συνένωση και ανακατασκευή τους, σε συνδυασμό μάλιστα με την ανάπλαση της οδού Τζανακάκη και την αποκατάσταση του Ρολογιού, θα δώσουν μιά νέα πνοή και σπουδαιότητα στο κέντρο της πόλης μας και θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των Δημοτών και επισκεπτών μας. Η νέα δημοτική βιβλιοθήκη εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής για την “αναζωογόνηση” και ανάδειξη του κέντρου της πόλης”.

 

Τέλος, στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου της Τετάρτης (20/6), η κυρία Βιβή Χουδαλάκη, προϊσταμένη Δημοτικών Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, ανέφερε: “Έγινε πραγματικότητα μια επιτακτική ανάγκη πολλών ετών. Ευχαριστούμε τη δημοτική αρχή γιατί εκτός από την ανακαίνιση της παιδικής Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Κήπου, κάνει πράξη και τη μεταστέγαση της υπάρχουσας στη νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη, στην οδό Τζανακάκη”.