Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

9/3/2018, Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Χανίων & Πανεπιστημίου Λευκωσίας

09.03.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 11:03

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή 9/3/2018, μεταξύ του Δήμου Χανίων και του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Μνημόνιο Συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη των σχέσεων των δύο πλευρών, προωθώντας παράλληλα την οργάνωση και εκπόνηση κύκλου προκαθορισμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Δήμαρχο Χανίων, Τάσο Βάμβουκα, και τον Διευθυντή του Τμήματος Εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αναστάσιο Δημητρίου, στο Δημαρχείο Χανίων, παρουσία της Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Δια Βίου Μάθησης, Βαρβάρας Περράκη, και του ανώτερου στελέχους του Τμήματος Εισδοχής του Παν/μίου, νομικού, Εύης Λυρώνη.

Υπογράψαμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, το μεγαλύτερο ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης της Κύπρου, στοχεύοντας μεταξύ άλλων να καλύψουμε το έλλειμμα, που έχει προκληθεί, από τη διακοπή των προγραμμάτων δια βίου μάθησης”, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βάμβουκας. Παράλληλα, ο Δήμαρχος Χανίων επεσήμανε ότι μεταξύ των δύο πλευρών θα αναπτυχθεί συνεργασία σε πολλά επίπεδα, όπως η προσφορά προς την κοινωνία των Χανίων και τις Υπηρεσίες του Δήμου εκπαιδευτικών διαδικασιών και η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, ωφέλιμων τόσο για τον Δήμο όσο και για το Πανεπιστήμιο.

Μεταξύ Κρήτης και Κύπρου έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες σε πολλά επίπεδα, γι΄ αυτό και είναι αναγκαία η μόνιμη σύνδεση των δύο νησιών, η οποία διακόπηκε τον χειμώνα”, πρόσθεσε ο κ. Βάμβουκας, υπογραμμίζοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια, προκειμένου τα νησιά να έχουν τακτική αεροπορική σύνδεση.

Σημειώνεται ότι, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, θα προωθηθεί, χωρίς οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Χανίων, η συνεργασία σε ακαδημαϊκά προγράμματα, η ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, η μεταφορά τεχνογνωσίας, η ανταλλαγή /αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, η διοργάνωση από κοινού επιστημονικών / ερευνητικών δραστηριοτήτων, η υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων, με στόχο την δια βίου εκπαίδευση, η παροχή συγκεκριμένων υποτροφιών από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η εκπόνηση διαγωνισμών εφευρετικότητας – λογοτεχνίας - ποίησης, κ.α.

p1

p2

Διευθυντής Τμήματος Εισδοχής, Αναστάσιος Δημητρίου (BSc - MSc - ACCA),  ο Δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, το Ανώτερο Στέλεχος Τμήματος Εισδοχής - Νομικός, Εύη Λυρώνη (LL.B/LL.M)

p3