Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

12/10/2018, Ολοκληρώθηκε η τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης με θετικά συμπεράσματα για το εξόχως σημαντικό θέμα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) που θα παραμείνουν στην Κρήτη

12.10.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 09:10

Τ. Βάμβουκας: Οι Δήμοι της Κρήτης να επιδείξουν πνεύμα συνεννόησης στο πολύ σημαντικό θέμα των ΦΟΔΣΑ, ανάμεσα στα οποία και της παραμονής της ΔΕΔΙΣΑ ως αυτόνομου φορέα.

p1

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (11/10), η τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Ηρακλείου-Λότζια. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το πολύ σημαντικό θέμα των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) που θα παραμείνουν στην Κρήτη.

Ο Δήμαρχος Χανίων και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης κ. Τάσος Βάμβουκας, μετά το πέρας της συνεδρίασης δήλωσε:
Εκφράζω την ικανοποίησή μου, διότι ήταν μία συνεδρίαση στην οποία ελήφθησαν σημαντικές αποφάσεις για το θέμα της διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο νησί μας, η οποία συμπεριλαμβάνει την παραμονή της ΔΕΔΙΣΑ ως αυτόνομου φορέα. Υποστήριξα εκ μέρους όλων των Δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, των δημοτικών συμβούλων και των στελεχών της ΔΕΔΙΣΑ, οι οποίοι ήταν παρόντες, τη λειτουργία τριών φορέων διαχείρισης στην Κρήτη, ο ένας εκ των οποίων να είναι η ΔΕΔΙΣΑ, ο δεύτερος ο ΕΣΔΑΚ στο Ηράκλειο, και ο τρίτος ανατολικά με επίκεντρο τον φορέα Βόρειας Πεδιάδας, εξαντλώντας το όριο που θέτει ο νόμος.
Υποστήριξα επίσης
να μη ζητηθεί άλλη αναβολή στην εφαρμογή του νόμου, για ένα θέμα που συζητιέται τρία χρόνια και οι Δήμοι της Κρήτης να αναλάβουν την ευθύνη τους και να αποφασίσουν σε πνεύμα συνεννόησης γι’ αυτό το μεγάλο ζήτημα, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα σε όλα τα θέματα. Είναι μεγάλη η ικανοποίησή μας, διότι σε πνεύμα συνεννόησης υιοθετήθηκαν, κατ’ αρχάς, αυτές οι προτάσεις και αποφασίστηκε αυτές να οριστικοποιηθούν σε συνεδρίαση της ολομέλειας των Δημάρχων της Κρήτης στις 19/10/2018”.

 


Την τακτική συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης επισκέφτηκε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης (φωτογραφία).