Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

3/5/2018, Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου με Επιτροπή για την ίδρυση Μουσείου της Μάχης της Κρήτης της Κατοχής και της Αντίστασης

03.05.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιος Παυλόπουλος, δέχθηκε σήμερα Επιτροπή, αποτελούμενη από τον Δήμαρχο Χανίων, κ. Αναστάσιο Βάμβουκα, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον κ. Αλέξανδρο Παπαδερό Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, τον κ. Ευάγγελο Πρωτοπαπαδάκη Καθηγητή της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και την κυρία Άρτεμη Καψωμένου, δικηγόρο Αθηνών, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία τους σχετικά με την ίδρυση, σε χώρο των φυλακών Αγυιάς Χανίων, Μουσείου της Μάχης της Κρήτης της Κατοχής και της Αντίστασης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους διαβεβαίωσε για την αμέριστη συμπαράστασή του ως προς την ευόδωση αυτού του στόχου.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Δήμαρχος Χανίων, κ. Τάσος Βάμβουκας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μου και με ενημέρωσε ότι συνομίλησε με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος και εξέφρασε τη συμφωνία του, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση σε χώρο των φυλακών Αγυιάς Χανίων, του Μουσείου της Μάχης της Κρήτης, της Κατοχής και της Αντίστασης”.

p1