Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

30/7/2018, Δήμος Χανίων: Αγορά οικοπέδου στα Χωραφάκια για ανέγερση Δημοτικού Σχολείου με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ.

30.07.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:07

Τ. Βάμβουκας: “Σε τέσσερα χρόνια θα έχουμε ολοκληρωμένες οκτώ νέες σχολικές μονάδες στο Δήμο Χανίων”.

p1

Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας σε συνέντευξη τύπου σήμερα στα γραφεία της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών (πρώην Δημαρχείο Ακρωτηρίου) ενημέρωσε ότι υπεγράφη το συμβόλαιο αγοράς οικοπέδου στα Χωραφάκια Δ.Ε. Ακρωτηρίου, το οποίο προορίζεται για την ανέγερση 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Το συγκεκριμένο σχολείο συμπεριλαμβάνεται στις 8 νέες σχολικές μονάδες που έχουν ενταχθεί και θα ανεγερθούν στο Δήμο Χανίων με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ και με την αγορά του οικοπέδου αυτού, ανοίγει ο δρόμος για την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος της σχολικής κοινότητας και της τοπικής κοινωνίας των Χωραφακίων.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο στα Χωραφάκια εμβαδού 2.098,11 τ.μ. είναι όμορο στο υφιστάμενο Δημοτικό Σχολείο και το νέο 6θέσιο σχολείο που θα ανεγερθεί σε αυτό μέσω ΣΔΙΤ, θα λειτουργεί μαζί με το υφιστάμενο, κεραμοσκεπές, κτίριο του παλιού Δημοτικού Σχολείου ως μία ενιαία σχολική μονάδα, η οποία θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες στέγασης των μαθητών δημοτικού της ευρύτερης περιοχής των Χωραφακίων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, παρευρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Ακρωτηρίου κ. Γιάννης Κουτράκης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κουνουπιδιανών κ. Γιώργος Παντζελιουδάκης και ο συνεργάτης του Δημάρχου σε θέματα σχολικής στέγης κ. Κώστας Μπροκαλάκης.Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας ενημέρωσε ότι “με την κατασκευή του νέου 6θεσιου δημοτικού θα αποδεσμευτούν οι δύο μισθωμένες ισόγειες αίθουσες-δωμάτια παρακείμενου κτιρίου και ταυτόχρονα θα απομακρυνθούν οι τέσσερις προκατασκευασμένες αίθουσες διδασκαλίας που έχουν τοποθετηθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου, βελτιώνοντας ριζικά τις συνθήκες στέγασης των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου”.


Με την αγορά από το Δήμο Χανίων του οικοπέδου στα Χωραφάκια για την ανέγερση 6θέσιου Δημοτικού Σχολείου και του οικοπέδου στα Περιβόλια για την ανέγερση 3θεσιου Νηπιαγωγείου πριν μερικές μέρες, ολοκληρώνεται ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την υλοποίηση από το Δήμο Χανίων του έργου της κατασκευής των οκτώ σχολικών μονάδων και του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ, μετά την σχετική απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ.Διενέργεια διαγωνισμού με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με εξειδικευμένο νομικό σύμβουλο, θα προχωρήσει τη διενέργεια διαγωνισμού με ανταγωνιστικό διάλογο σε δύο διαγωνιστικές φάσεις. Κατά την Α' φάση θα γίνει η εκδήλωση ενδιαφέροντος και η προεπιλογή των υποψήφιων αναδόχων, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2018.

Θα ακολουθήσει η Β' φάση στην οποία θα γίνει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών των προεπιλεγέντων και η ανακήρυξη του αναδόχου του έργου, διαδικασία η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2019. Στη συνέχεια θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο, ο οποίος θα υποχρεούται να παραδώσει ολοκληρωμένα τα οκτώ νέα σχολεία και την ανακατασκευή του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας εντός δύο ετών από την υπογραφή της σύμβασης.


Ο Δήμαρχος Χανίων κ. Αναστάσιος Βάμβουκας επεσήμανε επίσης:

Η αγορά των δύο οικοπέδων στα Χωραφάκια και τα Περιβόλια από το Δήμο Χανίων ολοκληρώθηκε μετά από μεγάλη και μεθοδική προσπάθεια και είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς έγινε ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση από το Δήμο του έργου της κατασκευής των οκτώ σχολικών μονάδων και του Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Με τη διαδικασία των ΣΔΙΤ που ακολουθούμε ως Δημοτική Αρχή σε τέσσερα χρόνια θα έχουμε ολοκληρωμένες οκτώ νέες σχολικές μονάδες, λύνοντας έτσι οριστικά χρόνια προβλήματα σχολικής στέγης του Δήμου μας. Είναι πραγματικά πολύ σημαντικές οι επιτυχίες της Δημοτικής μας Αρχής και είναι αποτέλεσμα ενός συνολικού σχεδιασμού που έχουμε για την ανάπτυξη του Δήμου μας. Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι υπάρχει πλάνο και σχέδιο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των Δημοτών μας”.