Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

29/6/2018, Γαλάζιες Σημαίες σε 12 παραλίες του Δήμου Χανίων

29.06.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 12:06

Μια από τις 12 συνολικά Γαλάζιες Σημαίες, που θα κυματίζουν σε παραλίες του Δήμου Χανίων, υψώθηκε σήμερα, Παρασκευή 29/6/2018, στην παραλία των Αγίων Αποστόλων, παρουσία των Αντιδημάρχων Περιβάλλοντος, Γεωργίας Σαρικάκη, και Τουρισμού, Ελπίδας Τσιτσιρίδη.

Σε δηλώσεις της η κα. Σαρικάκη επεσήμανε: “Ο Δήμος Χανίων βραβεύτηκε και φέτος με Γαλάζιες Σημαίες σε πολυσύχναστες παραλίες του. Με τη βράβευση αυτή δικαιώνεται παράλληλα και η συνολική προσπάθεια, που καταβλήθηκε το προηγούμενο διάστημα από τον Δήμο μας, ώστε να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οι ζημιές, που προκλήθηκαν στις συγκεκριμένες παραλίες από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου διαστήματος. Έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, λοιπόν, ώστε η κατάσταση των παραλιών να είναι πολύ καλή και να τις απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συνδημότες μας”.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε η αρμόδια Αντιδήμαρχος η βράβευση δεν αφορά μόνο την πιστοποίηση και την καθαρότητα των νερών, αλλά το σύνολο των προσφερομένων υπηρεσιών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η καθαριότητα της παραλίας, η ναυαγοσωστική κάλυψη, η προστασία του περιβάλλοντος, η πληροφόρηση, κ.α.

Στη συγκεκριμένη παραλία έχει τοποθετηθεί από τον Δήμο μας η ράμπα κολύμβησης Sea Track για τα άτομα με κινητικά προβλήματα”, πρόσθεσε η κα. Σαρικάκη, η οποία δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους εργαζομένους της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος για την προσπάθεια, που κατέβαλαν.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Ελπίδα Τσιτσιρίδη, αναφέρθηκε στη βαρύτητα, που έχει ο θεσμός της Γαλάζιας Σημαίας στην ψυχολογία και κατ΄ επέκταση στις επιλογές των επισκεπτών αλλά και των ντόπιων, οι οποίοι δείχνουν σαφή προτίμηση σε παραλίες, που έχουν πιστοποιηθεί τόσο για την ποιότητα των νερών τους όσο και για τις παροχές τους. “Στη συγκεκριμένη παραλία έχουμε δώσει έμφαση και στις υπηρεσίες, που παρέχουμε στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί, προκειμένου να βραβευτούν με Γαλάζια Σημαία και άλλες παραλίες του Δήμου μας”, τόνισε χαρακτηριστικά η κα. Τσιτσιρίδη.

Σημειώνεται ότι στον Δήμο Χανίων, με παραλιακό μέτωπο, μήκους περίπου 60 χιλιομέτρων, βραβεύτηκαν με Γαλάζια Σημαία δώδεκα παραλίες. Οι παραλίες αυτές είναι οι εξής: Σταλός, Άγιοι Απόστολοι 1, Άγιοι Απόστολοι 2, Χρυσή Ακτή, Αγία Μαρίνα 1, Αγία Μαρίνα 2, Καλαμάκι, Μαράθι, Σταυρός, Άγιος Ονούφριος, Καλαθάς, Νέα Χώρα.

p1

p2