Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2018

4/5/2018, Τοποθέτηση Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα, έπειτα από τη συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της FRAPORT GREECE, Alexander Zinell

04.05.2018 | Ώρα δημοσίευσης: 02:05

Συνάντησα και συνομίλησα μαζί με τους συνεργάτες μου με τα στελέχη της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου Χανίων.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν αφενός να ενημερωθούμε για τον σχεδιασμό ανάπτυξης, που έχουν για το αεροδρόμιο και αφετέρου να τους ενημερώσουμε για τον σχεδιασμό και τις ενέργειές μας, που αφορούν τη βελτίωση του προορισμού Χανιά και που θα τον κάνουν ακόμα πιο ελκυστικό.

Επεσήμανα το κοινό υπόμνημα – πρόταση, που επιδόθηκε στα στελέχη της εταιρείας από τους αυτοδιοικητικούς των Χανίων και τον Πρόεδρο του ΕΒΕΧ κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Απριλίου στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, στη διαμόρφωση του οποίου συμμετείχα και το οποίο εκφράζει απόλυτα τις θέσεις μου.

Εξέφρασα λοιπόν τη γνώμη ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι κανένα από τα δύο μέρη δεν μπορεί να κερδίσει αν χάσει το άλλο. Τους ανέφερα χαρακτηριστικά ότι “αν εμείς ως Χανιά δεν γινόμαστε ολοένα και ελκυστικότερος προορισμός, στοχεύοντας στην ανάπτυξη του αεροδρομίου μας όλο το χρόνο, τότε θα περιοριστεί η απόδοση της επένδυσής σας. Τότε θα διαχειρίζεστε ένα αεροδρόμιο περιφερειακό μικρής εμβέλειας και δεν είναι προς το συμφέρον σας. Αντίστοιχα και για μας, η δική σας ανάπτυξη στα Χανιά θα φέρει όφελος στην τοπική κοινωνία με αύξηση του αριθμού των διακινούμενων επιβατών και ανταγωνιστικές τιμές εισιτηρίων για όλο τον χρόνο. Θα πρέπει επομένως να συνεννοηθούμε και να συνεργαστούμε για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, που θα ωφελήσει τον κοινό στόχο, και που θα αποβεί προς το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας για την οποία ενεργούμε”.

Ενημέρωσα κατ' αρχήν τους εκπροσώπους της FRAPORT για τα σημαντικά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Χανίων, αλλά και για όσα έχουν προγραμματιστεί, που θα βελτιώσουν κατά πολύ τον προορισμό Χανιά και θα του δώσουν νέα προοπτική.

Ενημέρωσα επίσης για τις ενέργειες της δημοτικής μας αρχής, που στοχεύουν στον ευπρεπισμό και τη λειτουργικότητα του δημοσίου χώρου, με τον νέο κανονισμό παραχώρησης κοινόχρηστων χώρων, τις προωθούμενες παρεμβάσεις στο Ενετικό Λιμάνι, καθώς και τις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, που είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών και της εικόνας του προορισμού μας.

Στη συνέχεια έθεσα το ζήτημα της επιδίωξής μας για χαμηλότερες τιμές του αεροδρομίου κατά τη χειμερινή περίοδο, το οποίο σε συνδυασμό με άλλες προωθητικές ενέργειες και δράσεις του Δήμου και άλλων φορέων, μπορεί να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αναφορικά δε με με το κενό, που δημιουργήθηκε από τη μείωση των δρομολογίων, θεωρώ ότι σύντομα αυτό θα αναπληρωθεί.

Επίσης έθεσα τα ζητήματα, που δυσκολεύουν τις εξυπηρετούμενες αεροπορικές εταιρείες, όπως μας έχει μεταφερθεί, και ζήτησα να επιδειχθεί πνεύμα συνεργασίας μαζί τους, ώστε να επιλυθούν τα θέματα και να μην αποτελούν αιτία δυσαρέσκειας για όσες εταιρείες χρησιμοποιούν ή προτίθενται να χρησιμοποιήσουν το αεροδρόμιό μας.

Τους ενημέρωσα ότι και εγώ, όπως δημόσια έχω δηλώσει, μαζί με άλλα πρόσωπα και φορείς, ενεργούμε για την προσέλκυση νέων εταιρειών και ζήτησα από την εταιρεία FRAPORT να εντείνει τις δικές της προσπάθειες σε αυτό το θέμα, για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα.

Επιπλέον έθεσα το θέμα της λειτουργίας του ραντάρ, καθώς και της σύμβασης με τη ΔΕΔΙΣΑ για την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως επίσης και της συνεργασίας με τη ΔΕΥΑΧ για τη διοχέτευση των λυμάτων του αεροδρομίου στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού. Για τα εν λόγω ζητήματα τα στελέχη της εταιρείας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνεργασία, που έχει αναπτυχθεί.

Ζήτησα τέλος να υπάρχει καλή συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα, με στόχο να πετύχουμε περισσότερες διεθνείς πτήσεις, αλλά και πτήσεις εσωτερικού, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους μόνιμους κατοίκους της Δυτικής Κρήτης.

Πιστεύω ότι ήταν θετικό το αποτέλεσμα της συνάντησης για ένα ζήτημα μεγάλης σημασίας για όλη τη Δυτική Κρήτη.

p1