Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

16/12/2019, Ανταλλαγή καλών πρακτικών & ανάπτυξη νέων συνεργασιών Κρήτης - Κύπρου στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας - Συμμετοχή Δήμου Χανίων σε Ημερίδες στην Κύπρο

16.12.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 02:12

Ανταλλαγή καλών πρακτικών & ανάπτυξη νέων συνεργασιών Κρήτης - Κύπρου στο πλαίσιο της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας - Συμμετοχή Δήμου Χανίων σε Ημερίδες στην Κύπρο

«Προγραμματίζουμε και Προϋπολογίζουμε Στρατηγικά, Λειτουργούμε πιο Αποτελεσματικά και πιο Αποδοτικά» ήταν το θέμα των δύο Ημερίδων, στις οποίες συμμετείχε ο Δήμος Χανίων στην Κύπρο, έπειτα από πρόσκληση της Περιφέρειας Κρήτης. Στις Ημερίδες, που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία και στη Λεμεσό αντίστοιχα, συμμετείχαν επίσης η Περιφέρεια Κρήτης και οι Δήμοι Ηρακλείου, Αρχανών – Αστερουσίων, Αμαρίου και Βιάννου.

Τον Δήμο Χανίων εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Γιώργος Φραγκιαδάκης, και ο Αντιδήμαρχος Χανίων, Γιάννης Νικηφοράκης, παρουσιάζοντας την αναπτυξιακή τροχιά του Δήμου και κυρίως τη διοικητική και οικονομική λειτουργία του. Ειδικότερα, ο κ. Φραγκιαδάκης παρουσίασε τη διοικητική και οικονομική οργάνωση του Δήμου, με έμφαση στη διοικητική δομή των Υπηρεσιών και την οικονομική τους λειτουργία. Από την πλευρά του κ. Νικηφοράκης παρουσίασε τη δομή του Δήμου, έπειτα από την εφαρμογή του “Καλλικράτη” και τις συνενώσεις, καθώς επίσης ειδική αναφορά έκανε στις υποδομές του Δήμου και στις γεωγραφικές και δημογραφικές ιδιαιτερότητες, που παρουσιάζει.

Οι Ημερίδες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας συνενώσεων Δήμων στην Κύπρο, προκειμένου να αξιολογηθούν ορθά οι αντίστοιχες εμπειρίες στο διοικητικό σύστημα της Κρήτης. Στο πλαίσιο των Ημερίδων υπήρξε εποικοδομητική συνεργασία με τα στελέχη και τους Δημάρχους της Κύπρου, ενώ προσφέρθηκαν δυνατότητες για επικοινωνία και ανταλλαγή καλών πρακτικών, με κύριο στόχο την ανάπτυξη νέων συνεργασιών μεταξύ των Δήμων, του Υπουργείου Εσωτερικών της Κύπρου και της Περιφέρειας Κρήτης.

Αξίζει δε να σημειωθεί η άψογη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Γιώργο Αλεξάκη, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Κρήτης στις Ημερίδες, παρουσιάζοντας εισήγηση με θέμα: “Αναπτυξιακός Σχεδιασμός – Ευρωπαϊκά Δίκτυα Συνεργασίας και Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Πόρων”.

 

p1

p2

p3

p4