Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

13/6/2019, Εποικοδομητική και “επί της ουσίας” συζήτηση για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης στη συνάντηση του Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στο Δημαρχείο Χανίων

13.06.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 13:06

Τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη υποδέχτηκε την Πέμπτη (13/6) το πρωί ο Δήμαρχος Χανιων Τάσος Βάμβουκας. Μαζί με τον Δήμαρχο Χανίων, τον κ. Μπακογιάννη υποδέχτηκαν οι Αντιδήμαρχοι Χανίων κκ. Γιάννης Μαράκης, Ευτύχης Κονταξάκης και Γιώργος Ξανθουδάκης, καθώς και ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΔΙΣΑ κ. Γιάννης Κουτράκης.

p1

Η συζήτηση του Δημάρχου Χανίων κ. Βάμβουκα με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων κ. Μπακογιάννη πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και επικεντρώθηκε σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο κ. Βάμβουκας αναφέρθηκε στο έργο της δικής του δημοτικής αρχής αλλά και στα σημαντικά θέματα που δρομολογήθηκαν και τα οποία θα έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει η νέα δημοτική αρχή. Θέμα συζήτησης φυσικά και οι σημαντικές αλλαγές που προκύπτουν, ευρύτερα, στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Υποδέχτηκα με χαρά τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Έναν νέο άνθρωπο αλλά με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία που έχει αποδείξει ότι μπορεί να διαχειριστεί άριστα, ζητήματα τοπικής αυτοδιοίκησης, πόσο μάλλον το μεγάλο και δύσκολο “καράβι” του Δήμου Αθηναίων, το οποίο και θα αναλάβει. Συζητήσαμε για το σχέδιο πάνω στο οποίο κινήθηκε η νυν δημοτική αρχή Χανίων και για τις νέες προοπτικές που ανοίγονται για τα Χανιά. Ο κ. Μπακογιάννης είναι ένας άνθρωπος που συνδέεται με δεσμούς συγγένειας με την πόλη μας και είμαι βέβαιος ότι θα υποστηρίξει τα ζητήματα των Χανίων από όποια θέση και αν βρίσκεται”, επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συζήτησης.

p2

Από την πλευρά του, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: “Είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου και πολύ μεγάλος ο ενθουσιασμός μου που επιστρέφω στα Χανιά, τον τόπο καταγωγής μου. Εμείς οι αυτοδιοικητικοί πάμε αμέσως στο πρακτικό σκέλος και αποφεύγουμε τις θεωρίες και για το λόγο αυτό ευχαριστώ τον Δήμαρχο Χανίων για την ωραία και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Τα επόμενα χρόνια όλοι οι Δήμαρχοι της Ελλάδος έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές και σημαντικές προκλήσεις και πρέπει να είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι. Θα είναι μια περίοδος που πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να σηκωθεί όρθια για να μπορέσουμε όλοι μαζί να γυρίσουμε το κράτος “ανάποδα” και προς το καλύτερο. Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Χανίων διότι είναι πολύ σημαντική η δουλειά που έγινε εδώ, τα τελευταία χρόνια και βλέποντας τη σύνθεση του νέου δημοτικού συμβουλίου είμαι αισιόδοξος και για το μέλλον του τόπου. Είναι αυτονόητο ότι εγώ θα είμαι εδώ για να στηρίζω με κάθε τρόπο.