Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

4/7/2019, Δήμος Χανιών: Μεγάλος αρωγός στη διεξαγωγή και του φετινού Chania Rock Festival που θα γίνει από 4 έως 6 Ιουλίου με τη συμμετοχή σπουδαίων “ονομάτων” της ροκ μουσικής

04.07.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 03:07

Το τριήμερο μουσικό φεστιβάλ Chania Rock Festival” ανοίγει τις πύλες του την Πέμπτη (4/7) μέχρι και το Σάββατο (6/7) σε μια διοργάνωση που ο Δήμος Χανίων είναι αρωγός. Το φεστιβάλ θα γίνει στον Ενετικό προμαχώνα San Salvatore.

Μεγάλα ονόματα της διεθνούς ροκ μουσικής θα συμμετάσχουν σε αυτό το τριήμερο φεστιβάλ και με αφορμή αυτό παραχωρήθηκε χτες συνέντευξη τύπου των διοργανωτών, σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ελπίδα Τσιτσιρίδη ανέφερε:

Ως Δήμος Χανίων οφείλουμε να στηρίζουμε τέτοια σημαντικά μουσικά γεγονότα και ειδικά το Chania Rock Festival. Εν προκειμένω ο μουσικός τουρισμός, γιατί σε αυτόν αναφερόμαστε, είναι ένα διακριτό τουριστικό κομμάτι πλέον, διεθνώς. Οι επισκέπτες που θα έρθουν στα Χανιά θα διανύσουν μεγάλες αποστάσεις για να έρθουν στην πόλη μας και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μας να διαπιστώσουμε πώς συμπεριφέρεται ο κόσμος σε σχέση με το συγκεκριμένο είδος τουρισμού και με αφορμή τη διεξαγωγή του Chania Rock Festival, που είναι ένα φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί τα τελευταία πολλά χρόνια και ειδικά τα τελευταία χρόνια που ο Δήμος Χανίων έχει δείξει εμπράκτως τη στήριξή του, είναι ευκαιρία για μας να έχουμε ουσιαστικές συζητήσεις για τη διεύρυνση του εναλλακτικού τουρισμού και σε αυτό το κομμάτι. Ως θεσμικοί φορείς οφείλουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες δράσεις που δεν θέλουν ιδιαίτερες υποδομές, αλλά απαιτούν μεράκι και οργάνωση εκ μέρους των διοργανωτών και με τη δική μας στήριξη να πάνε ένα βήμα παρακάτω και να βάλουν τα Χανιά στον “χάρτη” των διεθνών μουσικών γεγονότων”.

p1

Στη συνέντευξη τύπου το παρευρέθηκαν η πρόξενος Δανίας, Σουηδίας και Νορβηγίας κ. Συρματένια Παρασχάκη, ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Κυριακος Κώτσογλου και ο εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ κ. Γιάννης Αναστασάκης, “ψυχή” του φεστιβάλ μαζί με τον κ. Νίκο Αθηναίο. Άπαντες τόνισαν τη σημασία της διοργάνωσης αυτού του διεθνούς μουσικού φεστιβάλ που έχει καθιερωθεί στα Χανιά, αλλά και στο γεγονός ότι οι καλλιτέχνες που θα έρθουν στην πόλη θα ενθουσιάσουν το κοινό που θα αποτελείται τόσο από Χανιώτες, όσο και από επισκέπτες της πόλης μας.

Σημειώνεται ότι η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ είναι η Πέμπτη (4/7) και οι πόρτες θα ανοίξουν στις 17:25. Την Παρασκευή (5/7) θα τραγουδήσει ανάμεσα σε άλλους, η σπουδαία καλλιτέχνιδα της Ροκ Όπερας μουσικής, η Φινλανδέζα Tarja Turunen, ενώ σημαντικά “ονόματα” της ροκ μουσικής περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και για το Σάββατο (6/7).

Τέλος, το φετινό Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε δύο Χανιώτες που έχουν συμβάλλει παλαιότερα για τη διεξαγωγή του, στους Σταμάτη Ζολινδάκη και Γιώργο Μανουσέλη.