Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

15/1/2019, Τ. Βάμβουκας: “Οι τιμολογικές μειώσεις γίνονται παράλληλα με το νοικοκύρεμα των οικονομικών. Στόχος μας η στήριξη των αδύναμων οικονομικά οικογενειών, η ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων”

15.01.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 01:01

Συνέντευξη Τύπου για τα Τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ για το 2019 – Η τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα

Τ. Βάμβουκας: “Οι τιμολογικές μειώσεις γίνονται παράλληλα με το νοικοκύρεμα των οικονομικών. Στόχος μας η στήριξη των αδύναμων οικονομικά οικογενειών, η ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων”

p1

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Δημάρχου Χανίων:

Από τον πρώτο χρόνο της θητείας μας, ακολουθήσαμε πολιτική σταδιακής μείωσης των τιμολογίων της επιχείρησης ύδρευσης του Δήμου Χανίων. Στόχος μας η στήριξη των αδύναμων οικονομικά οικογενειών, η ελάφρυνση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, η στήριξη των κοινωφελών οργανισμών, η σύγκλιση των τιμολογίων σε όλες τις ενότητες του Δήμου μας. Αυτές οι μειώσεις γίνονται παράλληλα με το νοικοκύρεμα των οικονομικών, με γνώμονα την συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της επιχείρησης και της επέκτασης του σημαντικού έργου της.

Για το 2019 προβλέπεται:

- Μεγάλη μείωση 20% στην πρώτη κλίμακα κατανάλωσης και 10% στην δεύτερη σε όλο το Δήμο και για όλες τις καταναλώσεις.

- Μειώσεις 50% στα δημόσια σχολεία.

- Μείωση 20% για το νοσοκομείο και το κέντρο υγείας.

- Μείωση κατά 50% σε όλες τις κοινωνικές δομές.

- Γενναίες μειώσεις σε αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας.

Παράλληλα η ΔΕΥΑΧ έχει επιτελέσει τα προηγούμενα χρόνια ένα πολύ μεγάλο έργο επέκτασης και εκσυγχρονισμού των δικτύων, κυρίως στις εκτός πόλης περιοχές και ιδιαίτερα σημαντικό στην Νέα Κυδωνία, βασιζόμενη κυρίως σε δικούς της οικονομικούς πόρους.

Η ΔΕΥΑΧ διαθέτει σήμερα ένα πολύ σημαντικό απόθεμα μελετών και ήδη έχει επιτύχει χρηματοδοτήσεις από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους, δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ, έχοντας πάντα ένα θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Σύμφωνα με το τεχνικό πρόγραμμα του 2019 οι προϋπολογισμοί των συνεχιζόμενων και νέων έργων, ξεπερνούν τα 42 εκ. Ευρώ και περιλαμβάνουν έργα ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης, επεξεργασίας λυμάτων, όμβριων, αποκατάσταση οδοστρωμάτων κλπ.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση, την διεύθυνση, τα στελέχη και τους εργαζομένους στην επιχείρηση, για το αισιόδοξο μέλλον που προδιαγράφεται για την επιχείρηση και τους Δημότες μας.

p2