Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

12/12/2019, Παρουσιάστηκε ο νέος τόμος “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019” στο κατάμεστο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

12.12.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 10:12

Αρκετός ήταν ο κόσμος, που παρευρέθηκε και φέτος στην παρουσίαση του 13ου τόμου του “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Χανίων και την επιμελήτρια της Έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», με παράλληλη προβολή σχετικών διαφανειών.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων “η εν λόγω έκδοση αποτελεί “κορωνίδα” των εκδοτικών προσπαθειών του Δήμου Χανίων, παρουσιάζοντας το αποτύπωμα μιας συλλογικής δουλειάς, που οφείλουμε να συνεχίσουμε”.

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, τόνισε ότι το “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση, καθώς πολλά είναι τα αιτήματα, που λαμβάνει ο Δήμος Χανίων για την αποστολή της έκδοσης σε ερευνητικά ιδρύματα, βιβλιοθήκες, κ.α. Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο κ. Γιαννακάκης οι καινοτομίες της νέας έκδοσης είναι τόσο το νέο εξώφυλλο, όσο και η ηλεκτρονική του έκδοση, δίνοντας στον τόμο νέα πνοή, “ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Η επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στη φετινή έκδοση, δηλώνοντας:“το “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ”, που ξεκίνησε το 2007, είναι η επίσημη και ετήσια έκδοση του Δήμου Χανίων. Η αγάπη του κόσμου, η απόδοση και η υποδοχή από το αναγνωστικό κοινό είναι εντυπωσιακή, όπως εντυπωσιακά είναι και τα κείμενα, που δημοσιεύονται κάθε φορά μέσα στον τόμο”.

Κατά την εκδήλωση υπήρξαν σύντομες παρεμβάσεις από τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής. Σημειώνεται ότι πολλοί κι εκλεκτοί συνεργάτες του “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ 2019” πραγματεύονται και φέτος πρωτότυπα θέματα από διάφορα πεδία στα τεκμηριωμένα κείμενά τους, γεγονός που καθιστά και αυτό τον τόμο ιδιαίτερα σημαντικό όπως και τους προηγούμενους.

 

Ο τόμος διανέμεται δωρεάν και στο Δημαρχείο Χανίων.

p1

p2

p3

p4

p3