Είσοδος      |     
Ενημέρωση
Αρχείο ΔΤ 2019

14/9/2019, Συμμετοχή Δήμου Χανίων στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας”- Κορύφωση εκδηλώσεων στις 22/9/2019 “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”

14.09.2019 | Ώρα δημοσίευσης: 10:09

Ο Δήμος Χανίων συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019, διοργανώνοντας σειρά δράσεων από τη Δευτέρα 16 έως και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε και κορυφώνονται οι δράσεις, με την “Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο”.

Στόχος των δράσεων είναι η προώθηση των βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης. Ειδικότερα, ο Δήμος Χανίων ήδη εκπονεί μελέτη Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ. www.svak4chania.gr), σχεδιάζοντας με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιχειρώντας μέσα από μία ολοκληρωμένη προσέγγιση να καλύψει τις ανάγκες κινητικότητας των πολιτών σήμερα και στο μέλλον, με στόχο μία καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι δράσεις του Δήμου για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας περιλαμβάνουν:

  • Ενημέρωση σχολείων για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.)

  • Σάββατο 21/9/2019, Περιπατητική δράση. Αφετηρία: 18.00, Τέρμα Σελίνου (Ν. Χώρα). Τερματισμός: Χρυσή Ακτή

  • Κυριακή 22/9/2019, “Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο”. Οι δρόμοι, πλησίον του Πάρκου Ειρήνης & Φιλίας, παραμένουν κλειστοί από τις 17.00 έως τις 21.00. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν προγραμματιστεί δράσεις για παιδιά Δημοτικού Σχολείου, αθλητικές δραστηριότητες, μουσικά δρώμενα, διαδραστικές προβολές, σεμινάρια σωστής χρήσης ποδηλάτου, πρότυπα μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, ποδηλατοπορεία.

Στους συμμετέχοντες στις δράσεις θα δοθούν, έπειτα από κλήρωση, δωρεάν δέκα μηνιαίες κάρτες μετακίνησης με το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ. Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μέρος των υπηρεσιακών μετακινήσεων του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, και των Αντιδημάρχων θα πραγματοποιείται στην πόλη με ποδήλατο.

 

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Σ.Β.Α.Κ. (www.svak4chania.gr) ή του Δήμου Χανίων (www.chania.gr ) και συμπληρώστε τα σχετικά ερωτηματολόγια:

  • Πού πάσχει το κυκλοφοριακό στα Χανιά σήμερα;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf-0HPmwzm63Nd3m3ZxTAFKZQCsl-nsICs4vwAJM6cvp-xQdw/viewform

  • Τι πόλη θέλω για το μέλλον;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSezVfAFoXmdozZ2eLHovqKGtld-L74pavRdbS8BEfdPYQ4pRQ/viewform

Το Σχέδιο θα πετύχει μόνο εάν το στηρίξουμε όλοι ενεργά και συμμετέχουμε σε κάθε στάδιο. ΜΑΖΙ μπορούμε να φτιάξουμε τον Δήμο μας.

Αφίσα

Φυλλάδιο

Ραδιοφωνικό σποτ

Οπτικοακουστικό σποτ

p1

p3

p2